Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 120 (6830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Colorado Springs

Un elev al Colegiului Militar din Câmpulung a fost admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevul sergent Andrei Alexandru Savin, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, a fost admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite din Colorado Springs (United States Air Force Military Academy).

Tânărul va petrece următorii patru ani peste ocean, cheltuielile de şcolarizare fiind acoperite integral de guvernul american.

Selecţia viitorilor studenţi s-a realizat în urma unui concurs ce a cuprins testări de pregătire fizice, limbă engleză, aptitudini şcolare. Academia are peste 4.000 de studenţi, iar baza în care se află se întinde pe 18.000 de hectare, ca un mic orăşel cu toate facilităţile necesare (spital, market, stadion, aerodrom etc.).

Vorbind despre performanţele şcolare şi extraşcolare ale elevului proaspăt admis, profesoara Mădălina Duminică afirmă: „Andrei Alexandru Savin este o persoană sclipitoare, mereu în căutarea excelenţei. Îşi propune obiective greu de atins, dar depune eforturi, uneori aproape supraomeneşti, pentru a le atinge. Visul lui a fost să ajungă la USAFA - United States Air Force Academy, astfel că am toată încrederea că va avea un viitor strălucit”.

Andrei continuă tradiţia reuşitelor de la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite, unde anul trecut au fost admişi doi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Cristian Hanciuc şi Mihai Hanganu. În aceeaşi academie au mai studiat Adrian Aionesei, din promoţia 2013, şi Andrei Măcărescu, din promoţia 2005.

 

Rezultate

Potrivit Georgianei Lupu, responsabil Informare și Relaţii Publice din cadrul colegiului câmpulungean, elevul ştefanist a înregistrat de-a lungul celor patru ani de liceu rezultate remarcabile la învăţătură. În clasa a IX-a a participat la Concursul Naţional de fizică „Marian Dacian Bica”, unde a obţinut locul al III-lea şi medalia de bronz. În acelaşi an a mai obţinut locul al III-lea la Olimpiada Judeţeană de Matematică şi la Concursul Naţional de referate şi comunicări ştiinţifice „Ştefan Procopiu”.

De asemenea, în anul şcolar 2015, la Concursul Naţional de Referate şi Comunicări Ştiinţifice „Ştefan Procopiu”, Andrei, în echipă cu Alexandru Spânosu, a obţinut locul I la secţiunea tehnologie, iar împreună cu George Hariga a urcat pe podium, câştigând medalia de argint la Concursul Naţional de fizică „Marian Dacian Bica”.

Începând din clasa a X-a, Andrei s-a situat pe podiumul câştigătorilor la Olimpiada de Lingvistică, clasându-se succesiv pe locurile I, III şi II. Din pasiune pentru ştiinţele exacte, a participat la Concursul Internaţional de Informatică şi Gândire Computaţională, unde s-a calificat în etapa finală.

Ca urmare a rezultatelor deosebite la învăţătură, elevul câmpulungean a fost selecţionat să participe timp de două luni la un schimb de experienţă cu şcoala parteneră din localitatea Leiria, Portugalia, în cadrul programului european Erasmus+ Body.

„Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa unor cariere de succes. Pentru liceenii militari câmpulungeni aceste rezultate reprezintă un exemplu pentru viitoarea lor carieră militară”, a mai transmis Georgiana Lupu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului Militar din Câmpulung a fost admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite.
 Vizualizări articol: 3953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Un elev al Colegiului Militar din Câmpulung a fost admis la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei