Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima pensie privată obligatorie, plătită vineri

Primul pensionar al sistemului de pensii private obligatorii (Pilonul II) a primit vineri suma acumulată în contul personal, într-o rată unică, după ce a contribuit la fondul de pensii doar câteva luni, a anunţat ieri Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Plata a fost făcută de Generali Fond de Pensii, care administrează fondul Aripi.

"Suma care a fost virată a depăşit 400 de lei, fiind mai mare decât totalul contribuţiilor care au intrat în contul clientului în cele câteva luni de cotizare", a declarat directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.

Plata sumei a fost reglementată printr-o decizie emisă miercuri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Primul beneficiar al sistemului de pensii private s-a pensionat la o vârstă relativ redusă. El a muncit în condiţii dificile şi s-a pensionat din sistemul public cu stagiu complet de cotizare. La Pilonul II, el a contribuit doar câteva luni, primind vineri, 20 februarie, plata în sumă integrală a drepturilor sale din Pilonul II de pensii private. Plata a fost făcută de un fond gestionat de un administrator membru al APAPR", se arată într-un comunicat al APAPR.

În comunicat se precizează că suma plătită nu este spectaculoasă, ea fiind proporţională cu contribuţiile făcute de fostul angajat în doar câteva luni.

"Situaţia însă este simbolică, pentru că face lumină în jurul celui mai nociv mit legat de Pilonul II şi de fondurile de pensii private în general, respectiv fondurile de pensii sunt nişte cutii negre în care doar pui bani timp de 20-30 de ani şi nu ai nici o certitudine sau garanţie că îi primeşti înapoi. Faptul că fondurile de pensii private din România au început deja să facă plăţi desfiinţează acest mit", se mai spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima pensie privată obligatorie, plătită vineri.
 Vizualizări articol: 325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima pensie privată obligatorie, plătită vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei