Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2008 - Anul XIII, nr. 276 (3957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bursa a scăzut săptămâna aceasta cu 6,44%

Acţiunile companiilor de la Bursă au continuat să fie tranzacţionate la preţuri peste cele de referinţă şi au încheiat şedinţa de ieri în creştere în medie cu 1,89%, însă de la începutul săptămânii piaţa a scăzut cu 6,44%.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene erau în scădere uşoară cu până la 0,77%, în timp ce bursele emergente din Europa Centrală şi de Est înregistrau creşteri cuprinse între 0,27% şi 4,83%.

Bursa a reuşit să închidă în creştere numai şedinţele de marţi şi ieri, însă scăderile din celelalte trei zile au dus la diminuarea capitalizării cu 2,85 miliarde lei (937,3 milioane euro), valoarea de piaţă a companiilor coborând de la 47,44 miliarde lei (12,69 miliarde euro) la 44,59 miliarde lei (11,75 miliarde euro).

Ultimele tranzacţii de ieri cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost realizate la preţuri mai mari în medie cu 0,8% faţă de referinţă, însă în această săptămână cotaţiile acestor titluri au scăzut cu 7,68%.

Investitorii au fost interesaţi în ultima şedinţă a săptămânii de acţiunile celor cinci societăţi de investiţii (SIF), cotaţiile crescând în medie cu 2,3%. Comparativ cu preţurile de la finalul săptămânii trecute, titlurile SIF au coborât cu 6,34%.

Astfel, la finalul ultimei zile, indicele extins al Bursei, BET-XT, s-a plasat cu 1,07% peste nivelul de joi, însă de la începutul săptămânii are o pierdere de peste 7%.

Tendinţa pieţei a fost urmată ieri şi de acţiunile companiilor din sectorul energetic, ale căror cotaţii au crescut în medie cu 1,87% comparativ cu valorile de la închiderea zilei anterioare. Titlurile de la acest sector al pieţei au înregistrat în această săptămână cele mai ample corecţii din piaţă, valorile scăzând în medie cu 9,72%.

Investitorii au tranzacţionat în ultima şedinţă titluri de 13,2 milioane lei (3,4 milioane euro), valoare mai redusă cu 11% faţă de rulajul zilei precedente, când operaţiunile au însumat 14,8 milioane lei (3,8 milioane euro).

Lichiditatea Bursei a fost în această săptămână de 50,6 milioane lei (13,2 milioane euro), sumă cu 37% sub totalul transferurilor realizate în săptămâna anterioară, de 80,2 milioane lei (21,2 milioane euro). Piaţa a avut astfel una dintre cele mai reduse lichidităţi săptămânale din acest an.

În şedinţa de ieri, acţiunile BRD s-au plasat pe prima poziţie în funcţie de valoarea transferurilor, operaţiunile cumulând 2,8 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa a scăzut săptămâna aceasta cu 6,44%.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursa a scăzut săptămâna aceasta cu 6,44%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei