Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiunile SIF s-au prăbuşit cu 10,5% şi piaţa cu 5,38%

Bursa a încheiat prima şedinţă a săptămânii în cădere cu 5,38% şi a atins un nou minim al ultimilor trei ani şi trei luni, cu un declin mai accentuat pe acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), care s-au prăbuşit cu 10,5%.

Tranzacţiile au fost realizate la preţuri inferioare celor de referinţă încă de la deschiderea zilei, bursa urmând traiectoria descendentă a marilor pieţe europene.

Indicele general nu a mai atins un nivel atât de redus din iulie 2005.

Acţiunile SIF Moldova şi Transilvania au încheiat ziua cu cele mai severe scăderi de la categoria societăţilor de investiţii financiare, de 11,54%, respectiv 11,24%. Ultimele operaţiuni cu acţiunile SIF Moldova au fost realizate la 1,15 lei, în timp ce titlurile SIF Transilvania au căzut la 0,63 lei. Tranzacţiile cu acţiuni SIF Moldova au cumulat 2,9 milioane lei, iar rulajul titlurilor SIF Transilvania a fost de 3,1 milioane lei.

În acelaşi timp, titlurile SIF Oltenia au avut prima lichiditate din piaţă, transferurile însumând 5,3 milioane lei. La finalul şedinţei, acţiunile au valorat 1,31 lei fiecare, fiind mai ieftine cu 10,27%.

Ultimele transferuri cu cele mai lichide zece titluri au fost realizate la preţuri în medie cu 5,38% sub nivelurile de vineri. Declinul a dus indicele BET la un nou minim al ultimilor trei ani şi zece luni, respectiv din decembrie 2005.

 

Firmele pot începe omologarea sistemelor IT pentru emiterea de facturi electronice

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) a adoptat, ieri, două decizii prin care agenţii economici vor putea să îşi omologheze sistemele informatice, în baza unui audit al unui terţ independent, în vederea emiterii de facturi fiscale în format electronic.

"Economia României ar fi trebuit demult să beneficieze de avantajele societăţii informaţionale, în care hârtia capătă un rol secundar, iar documentele emise în format electronic devin opţiunea numărul unu. (...) Am depus toate eforturile pentru ca aceste decizii, în care şi Ministerul Economiei şi Finanţelor a avut un cuvânt greu de spus, să fie cât mai repede deblocate şi transformate în reglementări", a declarat, într-un comunicat, preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

În ceea ce priveşte emiterea facturilor electronice, decizia ANC stabileşte o procedură de omologare, pe baza unei opinii de audit emise de un terţ independent, care să ateste îndeplinirea de către sistemul informatic supus omologării a celor trei componente de bază ale securităţii informatice, respectiv integritatea, confidenţialitatea şi disponibilitatea datelor din sistem.

 

Petrolul s-a ieftinit ieri cu 3,1%, sub 91 de dolari pe baril

Petrolul s-a ieftinit, ieri, cu 3,1%, sub 91 de dolari pe baril, aceasta fiind a patra şedinţă consecutivă de scădere, în contextul în care traderii se tem că eforturile de soluţionare a crizei internaţionale nu vor reuşi să oprească declinul rapid al cererii de ţiţei, transmite Reuters.

Petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în luna noiembrie, era cotat, la ora 6:41 GMT, în scădere cu 2,91 dolari, respectiv 3,1%, la 90,97 dolari pe baril, după ce a pierdut în şedinţa de vineri 9 cenţi.

Ţiţeiul se menţine în jurul a 90,51 dolari pe baril, minimului ultimelor şapte luni, atins la 16 septembrie, după ce a pierdut 12% din valoare săptămâna trecută, cel mai mare declin din ultimii patru ani.

Petrolul Brent, de referinţă pe bursa de la Londra, a scăzut cu 2,73 dolari, la 87,52 dolari pe baril.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunile SIF s-au prăbuşit cu 10,5% şi piaţa cu 5,38%.
 Vizualizări articol: 374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiunile SIF s-au prăbuşit cu 10,5% şi piaţa cu 5,38%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei