Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2008 - Anul XIII, nr. 206 (3887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OTP Garancia, sancţionată cu avertisment scris

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sancţionat cu avertisment scris OTP Garancia, administratorul fondului OTP Strateg, pentru că a încălcat mai multe prevederi ale legislaţiei privind fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul III), a anunţat, luni, instituţia.

Astfel, OTP Garancia a încălcat prevederile articolului 170 din Norma 14/2007 privind reglementările contabile, ale articolului 6 din Norma 26/2007 privind modificarea temporară a procentului maxim care poate fi investit în fiecare categorie de active ale fondurilor de pensii facultative, ale articolului 27 din Norma 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative şi ale articolului 6, aliniatul 1 din Norma 2/2008 privind organizarea activităţii de arhivă la administratorii de fonduri de pensii private.

De asemenea, CSSPP a sancţionat, cu avertisment scris, persoanele Chirilă Lucia (cod de înregistrare AMF-RO-838178), Vass Zoltan (cod de înregistrare AMF-RO-1388661) şi Orban Janos (cod de înregistrare AMF-RO-1390090), care activau ca agenţi de marketing pentru OTP Garancia, se arată într-un comunicat al instituţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Sancţiunile au fost emise pentru încălcarea prevederilor articolului 7, litera c, din Norma 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative, conform cărora agenţii de marketing au atribuţia de a transmite administratorului documentele de aderare semnate de participant, în original, în termen de maximum cinci zile calendaristice de la data semnării.
Sancţiunile menţionate mai sus au fost emise de CSSPP în urma controlului efectuat la sediul OTP Garancia Asigurări, în baza prevederilor articolului 121 din Legea 204/2006 privind pensiile facultative.

La finele lunii iulie, fondul OTP Strateg avea 308 clienţi şi active nete de 98.007,41 lei, plasându-se pe penultimul loc în ierarhia de profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OTP Garancia, sancţionată cu avertisment scris.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
OTP Garancia, sancţionată cu avertisment scris5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei