Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Animalele trebuie ţinute, pe caniculă, în spaţii protejate de soare şi ventilate

Fermierii trebuie să ţină animalele, pe caniculă, în spaţii protejate de acţiunea directă a razelor solare şi care să fie ventilate adecvat, iar controalele sanitar-veterinare să fie programate la anumite ore, astfel încât să se evite stresul suplimentar la animale, potrivit unor recomandări ANSVSA.

Recomandările Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru diminuarea consecinţelor caniculei asupra animalelor sunt incluse într-o strategie de combatere a efectelor temperaturilor ridicate asupra sănătăţii şi bunăstării animalelor în toate situaţiile de avertizare, cod galben şi cod roşu.

Astfel, fermierii nu au voie să-şi transporte animalele în scop comercial, să le mişte în timpul păşunatului sau să le supună tracţiunilor, în perioadele de caniculă, în intervalul orar 11-19, ci să le ţină în spaţii protejate de acţiunea directă a razelor solare şi care să fie ventilate adecvat, natural sau artificial, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

În acelaşi timp, animalelor trebuie să li se asigure apă potabilă la discreţie şi la o temperatură adecvată, iar cantitatea de hrană să fie mai mică decât cea normală, însă administrată cu o frecvenţă mai crescută.

De asemenea, corpul animalelor este recomandat să fie udat la intervale regulate, pentru a reduce temperatura corporală.

Controlul sanitar-veterinar al animalelor se va face în afara orelor 11-19, astfel încât să evite generarea stresului suplimentar la animale, se precizează în comunicat.

În cazul apariţiei de îmbolnăviri, deţinătorul de animale trebuie să anunţe medicul veterinar, în cel mai scurt timp posibil, pentru acordarea asistenţei sanitar-veterinare.

Strategia ANSVSA va fi aplicată prin intermediul direcţiilor sanitare veterinare judeţene, cu sprijinul asociaţiilor profesionale pentru creşterea animalelor sau organizaţiilor non–guvernamentale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Animalele trebuie ţinute, pe caniculă, în spaţii protejate de soare şi ventilate.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Animalele trebuie ţinute, pe caniculă, în spaţii protejate de soare şi ventilate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei