Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri de asigurări şi pensii, sancţionate cu amenzi de 0,5% din capital

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sancţionat ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii cu amendă contravenţională în valoare de 0,5% din capitalul social, pentru încălcarea prevederilor legislaţiei în domeniul pensiilor private obligatorii şi facultative.

La Registrul Comerţului ING Asigurări de Viaţă era înscrisă, în februarie 2008 - data celei mai recente înregistrări la Registru - cu un capital de 45,042 milioane de lei, iar ING Fond de Pensii cu un capital de 232 de milioane de lei (aprilie 2008).

În aceste condiţii, amenda ING Asigurări de Viaţă se ridică la 225.210 lei, iar cea a ING Fond de Pensii la 1,16 milioane de lei.

ING Asigurări de Viaţă a încălcat prevederile articolului 86 din Legea 204/2006 privind pensiile facultative şi Hotărârea 21/2008 a Consiliului CSSPP referitoare la externalizarea activităţii de administrare şi investire a activelor fondului de pensii, în contextul legal al sistemului pensiilor private din România, potrivit CSSPP.

ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii deţin prima poziţie pe piaţa asigurărilor de viaţă, respectiv piaţa pensii private obligatorii (Pilonul II). Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), ING Asigurări de Viaţă ocupă locul al treilea după nivelul activelor gestionate, care la finele lunii mai se apropiau de 10 milioane de lei, conform datelor CSSPP.

 

Contestarea deciziei de sancţionare.

ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii vor contesta decizia autorităţii de reglementare din domeniul pensiilor prin care au primit amenzi contravenţionale în valoare de 0,5% din capitalul social al fiecărei companii şi vor discuta cu reprezentanţii instituţiei pentru clarificarea situaţiei.

"Ne surprinde decizia CSSPP de a sancţiona ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii pentru utilizarea ING Asset Management BV Olanda în scopul investirii activelor fondurilor de pensii facultative şi cele private. ING a procedat întotdeauna conform reglementărilor legale şi a informat în mod transparent Comisia despre externalizarea investirii activelor fondurilor de pensii încă din august 2007. ING va contesta aceasta decizie şi intenţionează să o discute cu Comisia pentru clarificarea cât mai urgentă a acestei situaţii", se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

ING Asigurări de Viaţă, ING Fond de Pensii şi ING Investment Managament fac parte din ING Group (Olanda).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri de asigurări şi pensii, sancţionate cu amenzi de 0,5% din capital.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri de asigurări şi pensii, sancţionate cu amenzi de 0,5% din capital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei