Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Informaţiile despre piaţa agro-alimentară, centralizate

Informaţiile privind piaţa produselor agricole şi alimentare vor fi centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prin intermediul unui sistem informaţional finanţat din bugetul instituţiei, iar datele rezultate vor fi analizate împreună cu Institutul Naţional de Statistică.

Informaţiile primite prin Sistemul Informaţional pentru Piaţa Produselor Agricole şi Alimentare (SIPPAA), înfiinţat ieri de Guvern prin hotărâre, vor fi transmise de minister şi către departamentele de specialitate ale Comisiei Europene.

Operatorii economici care vor refuza să furnizeze date legate de piaţa agricolă şi alimentară vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 10.000 lei şi 50.000 lei.

România trebuie să raporteze săptămânal, bilunar şi trimestrial către Comisia Europeană informaţii privind piaţa produselor agricole (cereale, legume-fructe, vin, lapte şi produse lactate, carne de pasăre şi ouă, carne de porcină şi de bovină), printre care şi preţurile la diverse produse.

Obligaţia este valabilă de la aderarea la UE, iar Ministerul Agriculturii colectează şi transmite date şi în prezent, dar nu într-un sistem centralizat.

"În prezent colectarea şi raportarea datelor referitoare la piaţa produselor agricole şi alimentare nu se realizează în mod unitar şi pentru toate produsele prevăzute de organizările comune de piaţă. Se manifestă o reţinere din partea agenţilor economici de a mai furniza datele necesare respectării obligaţiilor de comunicare către Comisia Europeană", se arată în nota de fundamentare a proiectului postat pe site-ul ministerului.

Informaţiile colectate şi centralizate prin sistemul informaţional vor fi folosite şi pentru realizarea de studii şi analize de piaţă.

Ministerul Agriculturii a anunţat anterior că va organiza o licitaţie pentru selectarea firmei care va elabora softul necesar gestionării datelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Informaţiile despre piaţa agro-alimentară, centralizate.
 Vizualizări articol: 300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informaţiile despre piaţa agro-alimentară, centralizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei