NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 5 mai 2008 - Anul XIII, nr. 103 (3784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Venituri mai mici pentru şefii marilor companii din SUA

Directorul general al Oracle, Larry J. Ellison, a realizat în 2007 cele mai mari venituri din rândul managerilor din SUA, cu un câştig de 183 milioane dolari, conducătorii celor mai mari 500 de companii americane obţinând în total 6,4 miliarde dolari, cu 15% sub valoarea din 2006, potrivit Forbes.

Cele mai mari 500 de companii din Statele Unite sunt clasificate în funcţie de un indice compozit format din vânzări, profit, active şi valoarea de piaţă.

În anul 2006, câştigul obţinut de directorii generali ai celor mai mari 500 de companii din SUA a crescut cu 38%, potrivit revistei americane.

Pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi directori generali în 2007 s-a situat reprezentantul Oracle, Larry J. Ellison, care a primit un salariu de un milion de dolari, la care s-au adăugat 182 de milioane de dolari din exercitarea unor opţiuni legate de acţiuni.

Următorii patru cei mai bine plătiţi directori generali, care de asemenea au realizat cea mai mare parte a câştigurilor din exercitarea opţiunilor legate de acţiunile companiilor, sunt: Frederic M. Poses (127 de milioane de dolari), manager la producătorul de instalaţii de aer condiţionat Trane, Aubrey K. McClendon (117 milioane dolari), de la producătorul de gaze naturale Chesapeake Energy, Angelo R. Mozilo (103 milioane de dolari) de la compania de credite ipotecare Countrywide Financial şi Howard D. Schultz (99 milioane dolari), şeful lanţului de cafenele Starbucks.

Directorul general al Amazon, Jeffrey P. Bezos, continuă să fie cel mai eficient director din clasamentul Forbes, întrucât în ultimii şase ani a câştig doar un milion de dolari anual, în timp ce a reuşit să ofere acţionarilor un câştig de 32%.

La polul opus se află directorul general al Countrywide Financial, Angelo R. Mozilo, care a câştigat în medie anual 66 de milioane de dolari, dar activitatea companiei generat o pierdere de 6% acţionarilor.

Directorul general al Goldman Sachs, Lloyd C Blankfein, ocupă poziţia a opta în clasamentul Forbes, câştigând 73,72 milioane dolari, iar managerul Cisco Systems, John T Chambers, locul 19, cu 54,77 miliarde dolari.

Managerul general Marriott International, J Willard Marriott Jr, a avut anul trecut venituri de 44 milioane dolari, clasându-se pe locul 31.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Venituri mai mici pentru şefii marilor companii din SUA.
 Vizualizări articol: 358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Venituri mai mici pentru şefii marilor companii din SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei