Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vosganian:

Tichetele cadou pot fi acordate în continuare, de la bugetul de stat sau local

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, că tichetele cadou pot fi acordate în continuare bugetarilor, în limita sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau de la bugetele locale, dar nu din sumele reprezentând impozit pe venit.

"Tichetele cadou se pot acorda în limita sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau din veniturile proprii disponibile ale autorităţilor publice locale, în afară de cotele prevăzute din impozitul pe venit, care vin tot de la bugetul de stat", a declarat Vosganian într-o conferinţă de presă la Craiova.

Guvernul a interzis instituţiilor publice, prin ordonanţă de urgenţă, să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.

Decizia Guvernului a fost criticată atât de federaţii sindicale, cât şi de reprezentanţi ai unor partide politice. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a justificat, miercuri, decizia Guvernului prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei.

Conducerea PNL i-a solicitat lui Vosganian să elaboreze un raport privind impactul pe care îl poate avea asupra bugetului de stat acordarea tichetelor cadou şi să aprobe eliberarea acestora în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar.

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, ieri, referindu-se la concluziile evaluării făcute de ministrul de Finanţe Varujan Vosganian, care vor fi analizate în şedinţa BPC de astăzi, că tichetele cadou se pot acorda de instituţiile care au prevăzute astfel de fonduri în bugetele lor.

"La solicitarea Biroului Permanent Central (BPC), ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a făcut o evaluare a impactului real asupra cheltuielilor publice a acestor tichete-cadou, o analiză care va fi prezentată luni conducerii PNL. Am discutat cu domnul Vosganian. MEF va propune ca toate instituţiile care au prevăzute în bugetul lor bani pentru acordarea tichetelor să aibă dreptul să o facă, potrivit prevederilor legii pentru că acest lucru nu este de aşteptat să afecteze cheltuielile publice", a susţinut Teodor Meleşcanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tichetele cadou pot fi acordate în continuare, de la bugetul de stat sau local.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tichetele cadou pot fi acordate în continuare, de la bugetul de stat sau local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dati si la invatamintul Sv!? trimis de
(14 apr 2008, 14:36:36
La invatamint sa nu dati, ca ei au bani din meditatii si au si pamint la tara!
2.   Re: in atentie trimis de
(14 apr 2008, 16:37:09
Ce-ar fi sa lucrezi dumneata cu banii pe care-i primesc cadrele didactice si apoi sa vorbesti. De exemplu educatoarele ce meditatii dau? Si asa cu 20,30 ani vechime castiga mai putin decat un proaspat angajat in vanzari, nu primesc nici tichete, nici bonusuri, ce sa mai vorbim de prima de paste si de craciun... Asa ca daca nu stii, macar ai bunul simt sa taci.
3.   Pentru CRY trimis de
(14 apr 2008, 20:31:22
Draga, daca nu esti multumita pentru munca prestata, vino la fabrica de confectii unde lucrez eu si vei putea beneficia de unele facilitati, cum ar fi: 10-12 ore de lucru zilnic, 6 milioane salariu lunar, 20 de zile concediu pe an si altele. Eu nu am dec�t studii liceale asa ca nu aspir la mai mult.
4.   Nu e pentru toti la fel trimis de
(14 apr 2008, 21:25:11
tichete cadou nu se dau peste tot. De ce consiliile locale,mai ales cele din mediul rural nu se supun acelorasi legi.De ce sunt cadre didactice care deja au beneficiat de tichete cadou iar altele pentru aceleasi studii si aceeasi munca nici macar o mica speranta nu au. Ce trebuie sa faca profesorii care nu vor primi tichete desi legea tichetelor ramane in vigoare!!
5.   Exemple trimis de
(14 apr 2008, 21:35:48
pentru mesajul 4: Stii situatii reale,adica se poate exemplifica,in ce scoli,cum ,cand.in ce mod se acorda aceste tichete? Eu lucrez intr-o scoala unde s-a transmis foarte clar ca nu se acorda tichete pentru ca nu sunt bani
6.   Primaria Siret trimis de
(15 apr 2008, 08:44:00
oare cat de normal este ca in loc de tichetele cadou primaria Siret sa dea 200 de lei pe care sa-i includa in statul de plata pentru salariu si sa-i impoziteze?????
7.   Fk trimis de
(15 apr 2008, 09:22:20
proverbul romanesc sa moara capra vecinului e perfect valabila, in loc sa se faca ceva constructiv se aduc acuze la categ sociale, iar borfasii traiesc pe picior mare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei