Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greva salariaţilor de la Dacia s-a încheiat

Angajaţii Dacia vor primi o mărire de salariu de 300 de lei brut de la 1 ianuarie 2008, alţi 60 de lei, brut, de la 1 septembrie, personalul TESA va beneficia de o creştere individuală de 15%, iar toţi angajaţii vor avea o primă anuală de rezultat egală cu salariul individual brut, potrivit Dacia.

Prima de rezultat va fi de minimum 900 de lei.

Angajaţii non-grevişti ai Dacia, care au muncit pe perioada grevei, vor primi banii pentru zilele lucrate, iar protestatarii nu vor fi plătiţi, a declarat, ieri, directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion.

Angajaţii de la Dacia Piteşti au renunţat, ieri, la greva generală declanşată în 24 martie, după ce patronatul şi sindicatul uzinei au ajuns la un acord privind creşterile salariale şi vor semna contractul colectiv de muncă.

Francois Fourmont, directorul general al Dacia Automobile şi liderul sindical Nicolae Pavelescu au semnat un acord în care se stipulează că litigiile juridice din instanţă încetează după încheierea acestui document de către cele două părţi, ceea ce înseamnă că acţiunea în instanţă declanşată de patronat împotriva sindicatului încetează, a declarat directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion.

 

Acord.

La rândul său, Ion Iordache, viceliderul sindical al Dacia Automobile Piteşti, a explicat că părţile au mai convenit că prevederile Contractului Colectiv de Muncă din 2007 rămân valabile şi în anul 2008 şi se acordă următoarele creşteri salariale: 300 de lei, creştere generală cu 1 ianuarie 2008, retroactiv, şi 60 de lei creştere generală cu 1 septembrie 2008. De asemenea, acordul prevede că vor fi acordate sporuri de zgomot de 5 la sută pentru angajaţii din secţia caroserie şi de 3 la sută pentru lucrătorii din secţia de presaj.

Totodată, pentru ambele categorii, muncitori şi TESA, se acordă prima aferentă rezultatelor economico-financiare din 2007, echivalentă cu un salariu individual brut de cel puţin 900 de lei.

Joi, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti a avut loc un miting al angajaţilor de la Dacia, la care au participat aproximativ cinci mii de persoane.

 

Optimism.

Dacia susţine că va reuşi să îşi îndeplinească obiectivele stabilite pentru acest an, deşi s-a confruntat cu o grevă de trei săptămâni a angajaţilor, şi că producţia care ar fi trebuit să fie realizată în perioada conflictului de muncă va fi recuperată.

"Dacia îşi va îndeplini obiectivele fixate pentru 2008, iar producţia pierdută va fi recuperată", a declarat, ieri, directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion.

Oficialul Dacia nu a comentat informaţiile transmise joi de Reuters, citând surse apropiate Renault, proprietarul uzinei, potrivit cărora greva a determinat pierderi de circa 50 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva salariaţilor de la Dacia s-a încheiat.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greva salariaţilor de la Dacia s-a încheiat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei