Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Yahoo intenţionează să respingă oferta de preluare a Microsoft

Yahoo intenţionează să respingă ofertă de preluare înaintată de Microsoft, în prezent de 42 miliarde dolari, motivând că este prea mică, a declarat o sursă apropiată situaţiei, acesta fiind primul indiciu că boardul furnizorului de servicii pe internet ar fi dispus să negocieze şi să vândă compania.

Consiliul de conducere al Yahoo a stabilit, în urma mai multor întâlniri care au avut loc pe parcursul săptămânii trecute, că oferta de 31 de dolari pe acţiune „subevaluează masiv” compania, a afirmat sursa, citată de Reuters.

Consiliul intenţionează să trimită luni o scrisoare către Microsoft, în care va explica în detaliu poziţia sa.

Compania de servicii pe internet consideră că Microsoft încearcă să profite de declinul înregistrat recent de preţul acţiunilor Yahoo, pentru a "fura" firma, se arată într-un articol din Wall Street Journal, citat de Reuters

Decizia de respingere a ofertei indică însă faptul că reprezentanţii Yahoo încearcă să se implice într-o negociere de preluare pe o perioadă mai lungă de timp.

„Este puţin probabil ca reprezentanţii companiei să ia în considerare orice ofertă mai mică de 40 de dolari pe unitate, dublu faţă de cât valorau în luna ianuarie”, a adăugat sursa.

Printr-o ofertă de 40 de dolari pe acţiune, valoarea tranzacţiei ar creşte la 51,1 miliarde de dolari.

O ofertă de 40 de dolari pe unitate ar fi cu 109% peste preţul acţiunilor Yahoo la închiderea şedinţei bursiere de pe 31 ianuarie, înainte de anunţarea publică a ofertei de preluare.

Titlurile Yahoo erau cotate peste 40 de dolari pe unitate în urmă cu doi ani, înainte ca presiunile concurenţiale exercitate de Google, paşii greşiţi făcuţi de management şi măsurile repetate de restructurare să reducă preţul titlurilor sub nivelul de 20 de dolari.

Dacă se va finaliza, entitatea rezultată din fuziunea Microsoft şi Yahoo ar fi al doilea mare grup din industria tehnologiei pentru calculatoare la nivel mondial şi un rival pentru Google, lider pe piaţa publicităţii online şi a motoarelor de căutare pe internet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Yahoo intenţionează să respingă oferta de preluare a Microsoft.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yahoo intenţionează să respingă oferta de preluare a Microsoft0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte