Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu va sesiza CSAT şi DNA în legătură cu sumele plătite de stat pentru Autostrada Bechtel

Senatorul PDL Radu Berceanu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, săptămâna viitoare, va sesiza CSAT şi DNA în legătură cu sumele “colosale” plătite de statul român pentru construirea Autostrăzii Bechtel, el apreciind că se vor da aproximativ 5 miliarde de euro în plus.

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat revoltat de sumele “colosale” plătite de statul româ în plus faţă de ceea ce era estimat pentru construcţia Autostrăzii Transilvania.

“E vorba de sume solosale, vorbim de miliarde de euro. Am mai spus că, în loc de 2,3 miliarde de euro, autostrada va costa 5,4 miliarde de euro. Dar aprecierea pe care v-am prezentat-o mai demult, cum că această autostradă va costa peste 7 miliarde de euro, este cât se poate de paluzibilă, deci vom cheltui cu cel puţin 5 miliarde de euro mai mult”, a acuzat Berceanu.

Senatorul PDL a precizat că, săptămâna viitoare, va sesiza CSAT şi DNA cu privire la sumele plătite de stat pentru Autostrada Bechtel.

„Drumurile şi autostrăzile sunt o problemă de siguranţă naţiională, pentru că trei, patru, cinci miliarde de euro sunt problemă de siguranţă naţională”, a susţinut democrat-liberalul.

Berceanu a arătat cădirectorul Companiei Naţionale de Autostrăzi, Mihai Grecu “a aprobat el singur, personal, să se plătească 95% din orice cere Bechtel, apoi, pe parcursul timpul, să se vadă dacă s-a plătit corect sau nu. Acest lucru este totalmente ilegal”.

Potrivit fostului ministru, beneficiarul lucrării, statul român, este reprezentat de consultantul francez Scetauroute, care, în raportul pe octombrie 2007, a avertizat asupra unor lucrări greşite efectuate de compania Bechtel, dar, cu toate acestea, Compania Naţională de Autostrăzi “acceptă şi plăteşte”.

Berceanu a arătat că raportul Scetauroute arată că secţiunile unde s-au realizat fundaţii din piatră nu au rezistenţa necesară; drumurile din apropierea şantierelor sunt distruse de camioanele companiei Bechtel; “metoda observaţională” pe care o invocă în anumite cazuri înseamnă, de fapt, “să nu întreprindă nimic”; unii piloni ai podurilor prezintă fenomenul de “gâtuire” a betonului; lucrările nu sunt realizate conform desenelor de execuţie.

“Constructorul nu neapărat are o vină, pentru că este o societate comercială bazată pe profit, care, dacă poate, câştigă mai mulţi bani. Dar nu se poate ca beneficiarul, Compania Naţională de Autostrăzi, Ministerul Transporturilor, să lase astfel de chestiuni spuse de un consultant şi să plătească în continuare permanent”, a spus Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu va sesiza CSAT şi DNA în legătură cu sumele plătite de stat pentru Autostrada Bechtel.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu va sesiza CSAT şi DNA în legătură cu sumele plătite de stat pentru Autostrada Bechtel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte