Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Limite la frontieră

Un cartuş de ţigări şi 700 de ml de alcool pe an

Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) vrea să limiteze cantităţile anuale de produse accizabile cu care o persoană poate trece frontiera dintr-un stat non-UE în România la un cartuş de ţigări, 0,7 litri de alcool şi un plin de benzină, încercând să reducă micul trafic de frontieră şi contrabanda.

Informaţiile privind produsele aflate în posesia călătorilor vor fi păstrate printr-un sistem informatizat, iar la depăşirea cantităţilor anuale bunurile respective, indiferent de numărul intrărilor în ţară, vor fi considerate marfă cu caracter comercial, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele ANV, Gelu Ştefan Diaconu.

El nu a precizat dacă, în acest caz, produsele vor fi confiscate sau proprietarul lor trebuie să plătească doar o taxă.

Potrivit acestuia, noile prevederi ar putea fi introduse în circa 30 de zile şi vizează frontierele cu Ucraina, Republica Moldova şi Serbia.

"Pentru călătorii care circulă în spaţiul comunitar nu este operabilă restricţia", a spus Diaconu.

Reglementarea reprezintă transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor care permit statelor membre UE definirea caracterului comercial al produselor supuse accizelor.

Preşedintele ANV a spus că autorităţile vamale au dificultăţi în a reduce micul trafic la frontieră şi contrabanda şi a acceptat că noile prevederi vor îngreuna formalităţile vamale.

Vechile state membre au posibilitatea să menţină aceleaşi restricţii privind cantitatea de ţigarete ca şi cele aplicate călătorilor care vin din ţări terţe.

Ungaria a anunţat că va menţine limitele impuse României în privinţa ţigărilor până în 2009, astfel că cei care trec graniţa către Ungaria pot transporta cel mult 200 de ţigări fără să plătească accize.

Măsura de limitare a numărului de ţigarete importate a fost adoptată deoarece România a obţinut derogări care îi permit să aplice accize inferioare nivelului minim practicat în UE. România va adopta nivelul minim european de accizare pentru ţigări în 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cartuş de ţigări şi 700 de ml de alcool pe an.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un cartuş de ţigări şi 700 de ml de alcool pe an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
( 6 feb 2008, 12:43:51
In primul rand,vamesii se fac doar ca controleaza la intrarea in tara persoanele cunoscute ca traficanti de tigari,ei tot o sa treaca si nu o sa fie implementati in calculator,asa ca nu vad rostul ei

2.   Iihhh trimis de
( 7 feb 2008, 09:11:24
Nu destul stam la cozi infernale in vama,mai si asta acum.
3.   Coruptie la nivel inalt trimis de
( 7 feb 2008, 09:32:19
numai asa vor putea trece linistite cantitati importante de tigari, probabil ca ale lor nu au desfacere in momentul asta.si cu rezervorul o sa puna sigiliu cand iesi din tara?e absurd!daca sa aplica asa ceva nu vad liniste prin vami.domnu Diaconu cred ca are o problema,sa se mai gandeacsa ar fi bine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei