Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Estimări

Preţul cărnii, influenţat de inflaţie, devalorizarea leului şi scumpirea gazelor

Preţul cărnii ar putea fi influenţat de scumpirea gazelor, inflaţie şi de devalorizarea leului, dar deocamdată este imposibil de precizat cu cât va creşte, a declarat, ieri, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Sorin Minea.

Preşedintele ARC a precizat că nu poate estima cu cât vor creşte preţurile, însă poate face o analiză economică pertinentă care demonstrează că acest lucru este inevitabil.

 

Lanţul slăbiciunilor.

"Din moment ce inflaţia a fost depăşită faţă de inflaţia scontată, din moment ce devalorizarea a atins pragul de 20 la sută, din moment ce utilităţile au crescut, în medie, cu 20 la sută, din moment ce salariile, care sunt tot cheltuieli fixe, au tendinţă de creştere şi la ora actuală foarte mulţi sunt în conflict pentru salariile cerute, este absolut normal că preţurile vor urma acest trend ascendent, datorat devalorizării de piaţă. Materiile prime în industria alimentară sunt procurate în proporţie de 50 la sută din comunitatea europeană şi sunt plătite în euro, deci fiecare variaţie a leului în raport cu euro şi fiecare variaţie a devalorizării se va duce direct în preţ. Cu cât vor creşte salariile mai mult, cu atât vor creşte şi preţurile mai mult. Cu cât pomana electorală va fi mai mare, cu atât inflaţia va fi mai mare", a explicat Minea.

 

Tendinţă europeană.

Totodată, preşedintele ARC a amintit faptul că în toată Europa există o tendinţă de creştere a preţurilor la alimente, această tendinţă fiind dată de condiţiile climatice din ultimii ani, precum şi de criza financiară existentă pe piaţa mondială.

"Creşterea va continua, dar nimeni nu poate spune că de mâine se scumpeşte cu 20 la sută. (...) Există o piaţă liberă, o cerere şi o ofertă. Cine va încerca să scumpească de mâine, să zicem cu 23,4 la sută, reculul în piaţă va fi aşa de mare încât va trebui să scumpească încă o dată ca să reziste. Atunci, toate scumpirile se fac prin tatonare, progresiv şi pe grupe de produse. Nimeni nu scumpeşte tot în aceeaşi clipă. Chiar dacă pierd, nu-mi pot permite să scumpesc deodată. Este o politică greşită", susţine Minea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul cărnii, influenţat de inflaţie, devalorizarea leului şi scumpirea gazelor.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul cărnii, influenţat de inflaţie, devalorizarea leului şi scumpirea gazelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scumpiri trimis de
( 2 feb 2008, 12:23:17
domnule pina cind se scumoesc toate tia dat la salar si la o pensie amarita cite 100 200 lei si ei scumpesc din luna in luna ....mai cautati batrini sale vedeti traiul lor le plingi de mila sint care nu au vazut pine sau carne de citeva luni sau poate si ani doar din ce mai primesc de pomana pentru ca nu avem salari de zeci de milioane doar de 2 3 milioane si acela in cel mai fericit caz ca au gasit undeva de lucru.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte