Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

15% dintre agricultori au cerut subvenţii pentru suprafeţe mai mari decât cele reale

Circa 15% din numărul total de fermieri care au depus cereri pentru obţinerea subvenţiei pe hectar din fonduri UE au declarat suprafeţe mai mari decât cele reale, rata de eroare din acest domeniu fiind în România de şapte ori mai mare decât media din UE.

"Rata de eroare referitoare la supradeclarări ale parcelelor, în România aceasta este cu mult peste media europeană, respectiv de peste 15% din totalul dosarelor de plată depuse, faţă de 2% media din vechile state membre ale UE", se arată într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Numărul de fermieri care au depus cereri de sprijin în 2007 este de aproximativ 1,24 milioane, iar în urma controlului administrativ din perioada octombrie-noiembrie 2007 au fost identificate circa 140.000 de blocuri fizice supradeclarate, corespunzător unui număr de circa 550.000 parcele şi implicând aproximativ 445.000 de fermieri, potrivit sursei citate.

Supradeclararea parcelelor a fost determinată de identificarea greşită de către fermieri a parcelelor în blocurile fizice, diferenţa dintre suprafaţa trecută în actul de proprietate şi cea reală, de determinată prin măsurători specifice, depunerea mai multor cereri de sprijin pe aceeaşi parcelă (şi de către proprietar şi de lucrătorul terenului), în condiţiile în care numai utilizatorul beneficiază de subvenţii, sau solicitarea de subvenţii pentru terenuri aflate în litigiu (în cazul cărora parcelele sunt excluse de la plată).

Deşi iniţial autorităţile anunţaseră începerea plăţilor la data de 1 decembrie, acestea vor fi distribuite din a doua jumătate a lunii februarie sau începutul lunii martie, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii.

Plata directă pe suprafaţă se ridică la circa 50 de euro pe hectar, la care se adaugă alţi 30 de euro, plăţi complementare de la bugetul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15% dintre agricultori au cerut subvenţii pentru suprafeţe mai mari decât cele reale.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15% dintre agricultori au cerut subvenţii pentru suprafeţe mai mari decât cele reale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte