Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inaugurare

Fabrică de debitare şi prelucrare a lemnului, la Dorna Candrenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Dorna Candrenilor s-a inaugurat, pe 15 februarie, prima fabrică de debitare şi prelucrare a lemnului – proprietate privată - a primăriei din localitate. Lucrările la această fabrică au început în anul 2006 şi au necesitat 19 miliarde de lei vechi. Primarul comunei Dorna Candrenilor, Mihai Carp, ne-a spus că este prima comună din judeţ care are o astfel de fabrică – semiautomată, cu tehnologie nemţească, la care lucrează 14 persoane. Este vorba de săteni, în majoritate tineri, care s-au specializat la Grupul Şcolar din comună, instituţie care are şi o secţie de tâmplărie - mecanică în industria lemnului.

„Dacă până acum exportam lemn la un anumit preţ, de acum încolo, ajutaţi de această tehnologie modernă, vom putea vinde lemnul la un preţ mai mare cu 30 %. În şase ore se pot prelucra 100 metri cubi de lemn. Deja avem circa 5.000 de metri cubi de lemn, care aşteaptă să fie prelucraţi”, a completat primarul Carp.

 

Lemn de la Primărie pentru Campusul Şcolar

Primarul comunei Dorna Candrenilor ne-a mai spus că instituţia pe care o conduce a achiziţionat un uscător de cherestea, în vederea deschiderii, în cadrul noii fabrici, a unei secţii de mobilier şcolar.

Edilul comunei speră ca în această vară secţia să devină funcţională. El a discutat cu directorii mai multor şcoli din Bazinul Dornelor, care sunt interesaţi de această ofertă. Primăria Dorna Candrenilor are în administrare 4.400 de hectare de pădure. O parte din lemnul exploatat în fabrica Primărie va fi folosit la ridicarea Campusului Şcolar necesar Şcolii de Arte şi Meserii din comună.

Valoarea acestei construcţii este de 384 de miliarde de lei vechi, din care 11 miliarde de lei vechi provin de la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului.

„Acest campus va cuprinde zece săli de clasă, sală de sport, garsoniere pentru profesori, ateliere, pensiune, fermă zootehnică. Până pe 15 septembrie, sperăm să finalizăm şi lucrările începute la Şcoala cu clasele I-VIII din satul Poiana Negri, unde am investit, deja, 16 miliarde de lei vechi”, a mai completat primarul Carp.

La inaugurarea şi sfinţirea fabricii de debitare şi prelucrare a lemnului – proprietate privată - a Primăriei Dorna Candrenilor a fost prezent deputatul PD–L Dumitru Pardău, precum şi primari şi şefi de instituţii din localităţile ce fac parte din Bazinul Dornelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabrică de debitare şi prelucrare a lemnului, la Dorna Candrenilor.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fabrică de debitare şi prelucrare a lemnului, la Dorna Candrenilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte