Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

CJ Suceava verifică terenurile din curtea Spitalului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

O comisie formată din specialişti din cadrul Direcţiei de evidenţă a patrimoniului din cadrul Consiliului Judeţean va verifica situaţia terenurilor aflate în curtea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Preşedintele CJ, Gavril Mîrza, a spus că a luat această decizie pentru că, în momentul de faţă, există mai multe semne de întrebare cu privire la situaţia terenurilor concesionate mai multor firme pentru diferite activităţi comerciale, dar şi către biserica aflată în apropierea Spitalului Judeţean.

„Vrem să vedem cine a dat aprobări pentru concesionarea acelor terenuri, ce s-a întâmplat cu ele, şi ce beneficii are spitalul. Asta cu atât mai mult, cu cât avem informaţii că una dintre firmele care a concesionat o bucată de teren a ajuns, între timp, proprietarul lui”, a declarat Mîrza.

Nemulţumirea preşedintelui administraţiei judeţene a fost determinată de rezultatele unui control realizat de o comisie formată din cinci consilieri judeţeni, care au avut sarcina de a verifica gradul şi modul de ocupare a terenului liber de construcţii din incinta Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit informării realizate de această comisie, în urma verificării documentelor cadastrale s-a constatat că în incinta spitalului se află un spaţiu de 41,05 metri pătraţi închiriat de SC TOTEM IMPEX SRL Suceava, care dispune de documentele în baza cărora s-a decis închirierea. Problemele semnalate de consilierii judeţeni au apărut însă în cazul unei suprafeţe de teren de 264 de metri pătraţi, situaţi lângă staţia de autobuz din faţa spitalului, pe care există o construcţie cu subsol, parter şi etaj. „Acest teren a fost concesionat de Primăria Suceava domnului Emil Rendiuc, dar comisia nu a putut intra în posesia documentelor care au permis construirea acestui spaţiu”, se arată în informarea comisiei de control. Mai mult, membrii acestei comisii susţin că firma care deţine respectivul spaţiu comercial a reuşit să devină proprietară pe respectiva suprafaţă de teren.

 

Biserica din apropierea spitalului dispune de o curte multe prea mare

 

O altă problemă semnalată de membrii comisiei de control este cea a spaţiului deţinut de biserica situată în apropierea Spitalului Judeţean Suceava. „În curtea spitalului este construită o biserică care nu funcţionează şi care are o curte împrejmuită de circa 2.700 de metri pătraţi. Însă nimeni din conducerea spitalului nu ştie care sunt documentele, şi unde se află (dacă acestea există) care au stat la baza atribuirii terenului pentru această biserică. Mai mult, considerăm că mărimea curţii bisericii nu se justifică”, se arată în informarea comisiei.

La rândul său, consilierul judeţean Constantin Săvescu a semnalat faptul că deşi biserica este construită pe terenul spitalului, nu există nici o cale de acces dinspre unitatea spitalicească spre curtea acesteia. De asemenea, consilierul Paul Leşanu a atras atenţia că în momentul în care au fost aprobate concesionările de teren, atât pentru firme, cât şi pentru biserică, terenul spitalului nu se afla în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava.

În aceste condiţii, preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a anunţat că angajaţii acestei instituţii vor relua verificările la Spitalul Judeţean, pentru a stabili cu exactitate situaţia juridică. „Nu se poate să nu ştim ce se întâmplă acolo. Vrem să vedem cine a dat aprobările pentru aceste construcţii”, a mai spus Mîrza.

Nu în ultimul rând, în informarea prezentată ieri în cadrul Consiliului Judeţean se precizează că suprafaţa de teren rămasă liberă în incinta Spitalului Judeţean este de 22.425,3 metri pătraţi, din care 18.435 este plantată cu copaci. „Cu toate acestea, spaţiul verde din incinta spitalului se află într-o stare total necorespunzătoare, peste tot fiind urzici de 1,5 metri, în special pe zona plantată”, se mai arată în raport.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava verifică terenurile din curtea Spitalului Judeţean.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava verifică terenurile din curtea Spitalului Judeţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei