Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 11 (8540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Comemorare

Coroane de flori, la statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava, de Ziua Culturii Naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coroane de flori și jerbe au fost depuse de suceveni, oficialități și nu numai, la bustul poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava (lângă Biserica „Sf. Nicolae”), de Ziua Culturii Naționale. Luni, 15 ianuarie 2024, au susținut scurte alocuțiuni, înainte de depunerea de coroane, Niculai Barbă, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, dar și poetul Ioan Manole, de la Centrul Cultural Bucovina, organizatorul Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, ediţia a XXXIII-a, care se desfășoară în aceste zile la Suceava, Putna, Călinești- Cuparencu.

„Îl omagiem pe Mihai Eminescu, dar marcăm și Ziua Culturii Naționale. Sunt multe evenimente pe care le organizăm în județ. Ne străduim să demonstrăm tuturor un lucru care pentru mine este evident, și anume că fără cultura Bucovinei, cultura națională ar fi mult mai săracă. Mi-aș dori ca în această perioadă grea, cultura Sucevei și cultura națională să nu aibă de suferit. (...) Indiferent care sunt vremurile, noi trebuie să sprijinim cultura. Continuăm și în acest an cu investițiile în cultură”, a transmis Niculai Barbă.  

Poetul Ioan Manole le-a reamintit celor prezenți care sunt câștigătorii festivalului literar din acest an, „două mari personalități ale culturii, ale literaturii române”: Marele Premiu „Mihai Eminescu” pentru exegeză eminesciană a fost obținut de scriitorul prof. univ. dr. Constantin Cubleșan din Cluj, pentru volumul „Defăimarea lui Eminescu”,iar prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru, scriitor, istoric literar de la Timișoara, a primit Marele Premiu „Aristocrat al Scrisului Bucovinean”.

La bustul poetului Mihai Eminescu au depus coroane de flori reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, ai Centrului Cultural Bucovina, ai Primăriei Municipiului Suceava, ai Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, ai Societății Scriitorilor Bucovineni, ai Prefecturii Suceava, ai Direcției Județene pentru Cultură Suceava, ai Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroane de flori, la statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava, de Ziua Culturii Naționale.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coroane de flori, la statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava, de Ziua Culturii Naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei