Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 11 (8540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Donație

Bustul lui George Tofan, donat Casei Corpului Didactic de autoritățile din Bilca, de Ziua Culturii Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bust auriu, de dimensiuni generoase, înfățișându-l pe George Tofan (1880-1920), a intrat în patrimoniul Casei Corpului Didactic (CCD) Suceava, instituție care-l are ca patron spiritual pe intelectualul bucovinean, fiu al comunei Bilca.

Bustul este o donație din partea autorităților locale din Bilca și a școlii din comună pentru CCD Suceava, donație pecetluită luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale.

„Bustul este unul deosebit, bine realizat, costurile acestuia ridicându-se la 7.000 de lei. Este făcut la Bacău, avem și pentru școală unul similar. Este o donație pe care o facem cu drag, un gest firesc, pentru că am colaborat bine cu Casa Corpului Didactic. Sunt bucuros că sunt la Suceava pentru a vorbi despre George Tofan, pedagog devotat, om politic, poet şi publicist, fiu al satului Bilca, un model, o personalitate marcantă a Bucovinei, care a contribuit decisiv la ridicarea învățământului din provincie”, a arătat Zaharie Rusu, primarul comunei Bilca.

Bustul a fost amplasat în holul principal al instituției de pe Aleea Nucului.

La rândul său, directorul CCD Suceava, Traian Alin Pușcă, a mulțumit pentru „efort, gest și buna colaborare” autorităților din Bilca.

 

Ziua Culturii Naționale, marcată la Casa Corpului Didactic

În prezența cadrelor didactice, a unor inspectori școlari de specialitate, a profesorilor metodiști, Casa Corpului Didactic „George Tofan” a marcat Ziua Culturii Naționale prin simpozionul „Reflecții eminesciene în literatura și cultura română”.

Invitații au beneficiat de un program artistic, mare parte inspirat din creația eminesciană, oferit de elevi de la școala din Bilca și de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

A performat Grupul folcloric ”Bilcuța”, coordonat de prof. Elena Negru: „Din inima Bucovinei străbune venim, purtăm cu noi opinca, trăistuța și tot ceea ce am moștenit de la străbunii noștri. Îmi place să spun, mai ales astăzi, de Ziua Culturii Naționale, că de noi, cadrele didactice, depinde ca totul să meargă mai departe și numele lui Mihai Eminescu să rămână pe buzele copiilor noștri”.

De asemenea, de la Colegiul de Artă au interpretat: Teodor Munteanu - vioară, clasa a V-a, prof. coordonator Ciprian Constanda; Biatrice Vîjîilă – violă, clasa a IX-a, prof. Doina Chișcă; Grupul Vocal „Crescendo”, coordonat de prof. Iulia Buraciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bustul lui George Tofan, donat Casei Corpului Didactic de autoritățile din Bilca, de Ziua Culturii Române.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bustul lui George Tofan, donat Casei Corpului Didactic de autoritățile din Bilca, de Ziua Culturii Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei