Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 153 (7154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cronica plastică

„Oda bucuriei” - artista Marcela Larionescu

Drept bucurie şi recunoştinţă, atât faţă de Dumnezeu, cât şi faţă de colegii săi, dar şi faţă de publicul iubitor de artă, artista Marcela Larionescu şi-a dorit nespus de mult să înfăptuiască expoziţia „Oda bucuriei”, în sânul Galeriei „Ion Irimescu” din Suceava, la sfârşitul lunii iunie a.c.

Artista Marcela Larionescu este o persoană specială, care se bucură de instinct şi intuiţii, iar toată viaţa sa a avut doar ţeluri înalte şi proiecte ambiţioase, prin urmare avem prezentate în cadrul acestei expoziţii patru lucrări în premieră, dar şi câteva lucrări care au primit premii de excelenţă la nivel internaţional, artista fiind totodată cunoscută în Ucraina, Republica Moldova, Italia, Franţa, Germania şi Bulgaria.

Artista a reuşit să facă foarte multe lucruri practice în cariera sa, dar indiferent de ceea ce a făcut, ea a avut mereu nevoie de o hrană spirituală pentru a duce la bun sfârşit cu bine planurile creative. Prin urmare, întreaga creaţie a gravitat în jurul puterii divine, exemplul real fiind reprezentat şi în această expoziţie spectaculoasă, atât din punct de vedere al tehnicii şi al contemplării tradiţiei cu vibe-ul contemporan, cât şi din punctul de vedere al mesajului de un mare impact emoţional.

Marcela Larionescu s-a jucat în tehnica tapiseriei ghidând totul către harul lui Dumnezeu şi umanitate, către pământ, rodul pământului şi natură. În multe din lucrările sale pământul este punctul central de la care izvorăsc toate undele, acesta fiind un simbol arhetipal ce este mai curând asociat cu pântecul matern, e o stihie a fecundităţii şi regenerării.

De asemenea, artista ne dezvăluie „Cântecul iubirii” ca pe un testament lăsat posterităţii, un testament spiritual cu încărcătură filozofică ce ne determină să conştientizăm legătura adevărată a iubirii, a iubirii lui Dumnezeu faţă de noi şi a iubirii părinţilor, bunicilor faţă de propriii lor copii. Compoziţia ni se dezvăluie ca un arbore genealogic stilizat, realizat cu mare trudă, migală şi răbdare, realizată într-o tehnică veche, cea a macrameului, tehnică învăţată de la vrednica sa mamă. O moştenire frumoasă pe care artista a cultivat-o cum a putut mai bine şi pe care o împărtăşeşte cu drag mai departe. La baza acestei creaţii stă o pildă biblică în care artista crede cu tărie, şi anume se spune că totul pe lumea asta are margini, doar poruncile lui Dumnezeu nu, că doar iubirea şi iertarea sunt infinite şi doar trăind astfel poţi simţi cu adevărat împlinire şi să înţelegi deplinătatea sensului vieţii.

Seria compoziţiilor se urmează neîntrerupt şi necesitatea exprimării conţinutului lăuntric a determinat-o pe artistă să găsească unitatea tuturor elementelor formale: punerea armonioasă a elementelor în compoziţie, construcţia şi acorduri potrivite de culoare. Prin stilul curat, delicat şi nobil al structurii tapiseriei, Marcela Larionescu reuşeşte să realizeze un sentiment de senină reculegere. Supleţea şi măiestria liniei o servesc admirabil să realizeze subiecte de tot felul, cu graţie liniară fermecătoare, împerecheate cu un rafinat modelaj al formelor.

Delia Ioana LEZIERIUC - critic de artă

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Oda bucuriei” - artista Marcela Larionescu.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Oda bucuriei” - artista Marcela Larionescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei