Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 45 (6755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Îndelungate aplauze

Publicul sucevean a ”gustat” din „Elixir" împreună cu actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Publicul sucevean a ”gustat” din „Elixir" împreună cu actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi. Spectacolul „Elixir" de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Marcel Țop, s-a jucat vineri, 23 februarie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, cu sala aproape plină. Iubitorii de teatru au avut parte de un spectacol dinamic, cu actori excepționali, spectacol în care au descoperit un text proaspăt, actual, pus în valoare de vocea caldă, cu un timbru unic al Maiei Morgenstern, care a interpretat-o pe Louise, de jocul fără cusur al actorului Marius Bodochi, în personajul  Adam. Spectacolul vorbeşte despre virtualizarea excesivă a relaţiilor dintre oameni, în special dintre bărbați şi femei, despre separare, despre izolare, despre teama de a te abandona celuilalt. Foşti iubiţi, Adam şi Louise, el psihanalist, ea avocat, trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii (unele imaginare). Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: „ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste".

 

„Spectacolul este un îndemn: nu vă fie frică să fiţi sinceri"

După cum a spus şi regizorul Marcel Țop, care în anul 2017 a descoperit foarte proaspătă şi surprinzătoare versiunea lui Eric-Emmanuel Schmitt, „spectacolul nostru este un îndemn, care s-ar putea rezuma astfel: nu vă fie frică să fiţi sinceri, să credeţi (în loc să nu credeţi), să aveţi conştiinţă (în loc să o anulaţi), să fiţi morali (nu imorali); nu va fi teamă să iubiţi un om sau mai mulţi, pe Maria, Anca, Pierre, Veronique, George etc., în defavoarea lui Smartphone, PC, Laptop, Facebook, Whatsupp, Skype, Twitter sau a altor cyborgi... Nu vă fie teamă să fiţi umani....”.

În discuția celor doi foşti iubiți, apare şi Lili, o colegă de serviciu a lui Louise, pentru care Adam face o mare pasiune, cu care trăieşte o iubire aprinsă, dar care se va destrăma odată cu transferul acesteia în Australia, nu fără ştirea (chiar cu ajutorul) lui Louise. Până la urmă, Eric-Emmanuel Schmitt reuşeşte să transpună în „Elixir”, „cu fine şi surprinzătoare nuanţe", parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre. „Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite", susține Eric-Emmanuel Schmitt. Decorul spectacolului, realizat de Anca Cernea, costumele, create de Teodora Burz, şi coloana sonoră, toate foarte bine alese, au dus la succesul unui spectacol care merită văzut şi revăzut. După ce s-au înfruptat din elixirul dragostei dulce-amar, publicul sucevean i-a răsplătit pe cei doi actori, Maia Morgenstern şi Marius Bodochi, cu îndelungate aplauze, în speranța unei revederi cât mai apropiate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Publicul sucevean a ”gustat” din „Elixir" împreună cu actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi.
 Vizualizări articol: 2366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Publicul sucevean a ”gustat” din „Elixir" împreună cu actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de cartofi (de post) Sunt mai puțin flexibile decât clătitele obișnuite, dar cu siguranță sunt foarte gustoase și pot fi pregătite cu multă umplutură, prin simplă împăturire și nu prin rulare. Se pot face sărate sau dulci, după caz și sunt un minunat... Citeşte