Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2016 - Anul XXI, nr. 64 (6177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spectacol de teatru

„Damen Tango”, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi şi Casa de Cultură Gura Humorului prezintă sâmbătă, 2 aprilie, la ora 18.00, spectacolul de teatru „Damen Tango”, de Valentina Aslanova.
Din distribuţie fac parte actorii Mihaela Arsenescu Werner, Daniel Busuioc şi Bianca Ioan.

 

În „Damen Tango”, piesă de debut semnată de actriţa-dramaturg Valentina Aslanova, montată de Vitalie Lupaşcu, tânăra Bianca Ioan interpretează rolul unei modeste menajere care, în absenţa unor mari aşteptări de la viaţă şi a unor satisfacţii menite să-i confere acesteia un sens mai adânc, îşi împlineşte nevoia de bună dispoziţie prin afecţiunea şi devotamentul ce o leagă de stăpâna sa, o fostă actriţă de mare succes, invitată să danseze într-o ultimă apariţie publică pe scena unui prestigios eveniment internaţional.

Toată emoţia şi nerăbdarea cu care distinsa şi respectabila Madeleine Verdurin, în interpretarea Mihaelei Arsenescu Werner, se pregăteşte pentru acest ultim şi atât de dificil „examen” profesional se fac simţite, ca în oglindă, şi pe faţa, în gesturile şi în precipitarea vorbelor sau în insistenţa apelării stăpânei de către Simone prin repetatul şi enervantul „madame” (rostit ca atare), fără ca Madeleine să reuşească a o dezvăţa de această caraghioasă pronunţie.
Tensiunea emoţională şi hazul dialogului, sporit uneori şi prin intervenţiile unui tomnatic şi stângaci profesor, mare iubitor de castori (interpretat de Daniel Busuioc), capătă cote alarmante în clipa când celebra dansatoare află că nici unul dintre prezumtivii parteneri pentru acel regal coregrafic nu este disponibil, iar prezenţa ei în spectacol este pusă sub semnul întrebării.

Rezolvarea dilemei, uşor previzibilă, nu poate să vină decât de la Simone, pe care doamna Verdurin trebuie să o convingă că poate să ţină locul acelui partener, deşi nefericita menajeră este cu totul străină de rigorile şi de farmecul tangoului argentinian.

După multe şovăieli încrâncenate, ce împletesc suferinţa „lecţiilor de dans” cu umorul tinerei menajere, devenită în travesti un tânăr şi cuceritor partener de tango, Madeleine şi Simone îşi înving şi teama, şi îndoielile, şi tracul, reuşind în final să smulgă şi ovaţiile exigentei asistenţe din seara acelui spectacol de gală.

Bianca Ioan a convins de marele ei talent şi de înţelepciunea cu care a ştiut să surprindă şi accentele mai puţin vesele ale acestei comedii, privind zbuciumul şi abisurile existenţei, înnobilând umorul prin notele de nedisimulată afecţiune, de solidaritate umană şi de încredere în puterea transformării visului în faptă.

Răsplătită cu Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui rol secundar la ultima ediţie a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi, tânăra actriţă Bianca Ion, remarcată la Gala Tânărului Actor de la Mangalia (2011), unde a obţinut Premiul „Timică”, ne demonstrează că instinctul comic poate fi supravegheat, împlinit şi pus în lumină de o manieră proprie performanţei şi teatrului autentic, adică la mare distanţă de acele derapaje în zona vulgarităţii şi a prostului gust, cu care adeseori ne răsfaţă „divertismentul” cotidian de pe micul ecran.

Preţul biletelor este: categoria I - 25 de lei, categoria a II-a - 15 lei.
Biletele se pot procura de la casa de bilete a Casei de Cultură Gura Humorului în intervalul orar 9.00-18:00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0745.812.271 şi 0730.650.743.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Damen Tango”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Damen Tango”, la Gura Humorului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Linte cu usturoi (de post) Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atât de rar linte, dacă tot se pregătește asemănător fasolei și fierbe mult mai repede...Avem nevoie de:O cană cu linte uscată,... Citeşte