Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2016 - Anul XXI, nr. 64 (6177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


34, vârsta critică?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă nu mă înşel, Adrian Mutu a împlinit prin ianuarie 37 de ani. O vârstă la care de mare performanţă nu mai pot fi apţi decât cei care până atunci chiar au fost capabili de asta şi care, în plus (sau tocmai datorită chestiei ăsteia), au dus o viaţă sportivă exemplară. Ceea ce nu e cazul lui Adrian. Adică nici, nici. Fiindcă, în pofida unui talent cu adevărat excepţional, şi chiar dacă a câştigat ceva trofee (mai mult în absenţa, adică figurând în lot, şi atât; dar o realizare cu adevărat majoră, vreun titlu, vreo cupă, decise de Mutu, chiar nu-mi amintesc), marea performanţă nu figurează în CV-ul lui. Dimpotrivă: e liderul unei generaţii pe care mai toată lumea a numit-o de loseri, adică de rataţi, ceea ce e în egală măsură şi adevărat, şi groaznic. Declinul lui (ireversibil, după cum se vede) a pornit cam acum vreo trei ani, adică pe când avea "doar" 34 de ani. Hai să facem o comparaţie. De Zlatan Ibrahimovici aţi auzit? Da, da, zmucitul ăla de sârbălău suedez, care în toată adolescenţa lui a manglit haine şi biciclete, care făcea prăpăd în cartier (jumătate din fotbaliştii noştri nici nu ştiu să numere până la câte capete în gură a dat Ibra pe când era teenager!) şi care pe unde a jucat a adus, adesea de unul singur, măcar titlul de campioană în ograda echipei respective. Omul pe care l-au vândut echipele la care juca pe un total de aproape 400 de milioane de-a lungul anilor, de fiecare dată în mare câştig. Adică nimeni nu l-a vândut de prost, ci dimpotrivă, deoarece cota lui a tot crescut de la un an la altul. Ibra are 34 de ani. Tocmai ce a mai adus un titlu PSG-ului. Care nu-l dă pe 2 bani la arabi sau la chineji, ci a început negocierile cu Manchester United, care vede în el jucătorul capabil să-i mai aducă un titlu, că cică a trecut multişor de la ultimul. Mutu se visează la Euro, dar nu e-n stare nici să mai dea o pasă, de fapt nici nu sunt sigur că nu încurcă dreapta cu stânga când îşi pune ghetele. Ibra visează doar să mai joace o vreme. Cam până pe la 40, zicea zilele trecute, şi zău că-l cred. 34 probabil că este vârsta critică pentru fotbalişti. Pentru unii. Dar parcă mai mult decât vârsta în sine contează ce ai făcut în ceilalţi 33.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34, vârsta critică?.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
34, vârsta critică?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Linte cu usturoi (de post) Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atât de rar linte, dacă tot se pregătește asemănător fasolei și fierbe mult mai repede...Avem nevoie de:O cană cu linte uscată,... Citeşte