Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viziuni minoritare

Manifestări circumscrise Proiectului „Istoria minorităţilor - o abordare cultural artistică a diversităţii”, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Suceava se desfăşoară astăzi câteva manifestări care se circumscriu Proiectului  „Istoria minorităţilor - o abordare cultural artistică a diversităţii”, proiect iniţiat de Primăria municipiului Iaşi în parteneriat cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” și Asociaţia “Pro Roma”, finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României (programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural” - Mecanismul Financiar SEE 2009-2014).

Manifestările, cuprinse sub genericul „Viziuni minoritare”, se desfăşoară între orele 16.00-20.00, având ca locaţii Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene (str. Universităţii nr. 17), esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor şi Auditoriumul „Joseph Schmidt” (str. Universităţii nr. 13).

Este vorba de vernisajul expoziţiei de pictură „Istoria minorităţilor”, care va avea loc la ora 16.00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, expoziţie organizată de filialele Iaşi şi Suceava ale Uniunii Artiştilor Plastici din România, spectacolul de teatru „Fereastra”, programat la ora 17.00 pe esplanada Casei de Cultură (dar care, în caz de vreme nefavorabilă, va avea loc la Auditoriumul „Joseph Schmidt”) şi concertul de jazz „Rezonanţe armeneşti”, susţinut de Harry Tavitian (pian, voce), începând cu ora 18.30, în sala de spectacol Auditorium „Joseph Schmidt”.

Expoziţia de artă plastică „Istoria minorităţilor”, care are ca temă de creaţie viaţa, locurile şi obiceiurile comunităţilor etnice din zona Moldovei, va rămâne pe simeze sucevene timp de o săptămână. Lucrărilor semnate de artiştii ieşeni, realizate în tabăra de creaţie de la Complexul de Agrement Ciric, li se adăugă o serie de lucrări care aparţin artiştilor plastici suceveni.

Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă Maria Bilaşevschi şi de pictorul Constantin Tofan.

Premiera teatrală „Fereastra”, spectacol de teatru outdor, cu concursul lui Doru Aftanasiu, actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, este regizat de Ciprian Huţanu.

Concertul de jazz „Rezonanţe armeneşti”, susţinut de Harry Tavitian, îl readuce la Suceava pe muzicianul apreciat de presa americană ca fiind „cel mai important jazzman român contemporan” (International Herald Tribune). La începutul acestui an, el a susţinut în oraşul nostru concertul „Jazz la înălţime”, în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi. Muzica lui Harry Tavitian (un artist care are un stil propriu, inconfundabil, bine definit în noul jazz-european, care alternează jazzul de avangardă cu bluesul arhaic, punctat de un puternic filon etnic) se caracterizează prin deschidere către influenţe multiple şi printr-o mare capacitate de sinteză. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări circumscrise Proiectului „Istoria minorităţilor - o abordare cultural artistică a diversităţii”, la Suceava.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări circumscrise Proiectului „Istoria minorităţilor - o abordare cultural artistică a diversităţii”, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei