Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2014 - Anul XIX, nr. 100 (5609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Internaţională a Bolnavilor de Parkinson

Ştefan Danilevici, „pictorul crizantemelor”, a expus la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pictorul sucevean Ştefan Danilevici, supranumit pictorul crizantemelor”, a expus, la începutul celei de-a doua decade a lunii aprilie, la Deva, cu prilejul marcării de către Asociaţia AntiParkinson România a Zilei Internaţionale a Bolnavilor de Parkinson.

 

La invitaţia preşedintelui Asociaţiei AntiParkinson România, Dan Răican, asociaţie din care face parte şi el de la fondare, Ştefan Danilevici a prezentat în cadrul evenimentului organizat la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva (muzeu care funcţionează în Palatul Magna Curia) un număr de 20 de lucrări de pictură, flori şi peisaje realizate în culori de ulei şi tehnici mixte.

Programul manifestărilor, care a cuprins cuvântul de bun venit rostit de preşedintele Dan Răican, prezentări şi discuţii tematice cu medici specialişti în domeniu, dar şi un program artistic susţinut de elevii Liceului Teoretic „Sabin Drăgoi” din localitate, s-a încheiat seara, la Catedrala Episcopală din Deva, cu oficierea unui serviciu religios pentru bolnavii de Parkinson, serviciu care a avut loc totodată în toate bisericile din judeţul Hunedoara.

Ştefan Danilevici, bolnav de Parkinson din anul 1999, dar care îşi găseşte echilibrul interior prin pictură, a expus la Deva, în altă locaţie (Teatrul de Artă), şi anul trecut, cu ocazia organizării Zilei Internaţionale a Bolnavilor de Parkinson.

Anul acesta, aşa cum a mărturisit el, a avut satisfacţia de a constata că este cunoscut de mulţi dintre cei care au participat la eveniment, cunoaştere facilitată şi de publicarea unor materiale referitoare la preocuparea sa pentru pictură în paginile Revistei „Lalele roşii”, publicaţie a Asociaţiei AntiParkinson, coordonată de Dan Răican. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefan Danilevici, „pictorul crizantemelor”, a expus la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştefan Danilevici, „pictorul crizantemelor”, a expus la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei