Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2014 - Anul XIX, nr. 100 (5609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Stadion de 15.000 de locuri, pentru municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se pregăteşte să atragă finanţări europene de zeci de milioane de euro, pentru realizarea unui nou complex sportiv, în zona Metro, principala investiţie urmând să fie un nou stadion, cu 15.000 de locuri.

„Un obiectiv la realizarea căruia ţin foarte mult este un complex sportiv modern. Suntem în faza studiului de pre-fezabilitate, urmează să facem studiul de fezabilitate, să obţinem indicatorii tehnico-economici, astfel încât, în măsura în care vor fi disponibile fonduri europene pentru astfel de lucrări, să le accesăm. Avem deja o primă fază a acestui proiect, care include un stadion cu 15.000 locuri”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

La o primă estimare, costurile stadionului sunt de aproximativ 18 milioane de euro, ceea ce reprezintă cam 1.200 de euro pentru un loc la stadion, conform specialiştilor.

„Singura noastră soluţie de a avea un stadion nou este să prindem fonduri europene. Primăria nu are atâţia bani să facă un stadion nou, iar un parteneriat public-privat este greu de pus în aplicare, pentru că un investitor ar amortiza foarte greu această investiție. Au mai fost propuneri, de la unii, care îți cer să le dai jumătate de oraş şi să facă în schimb un stadion...aşa ceva nu se poate”, a adăugat edilul sucevean.

Realizarea de stadioane şi complexe sportive, din fonduri europene, ar putea deveni o realitate ca urmare a negocierilor care se poartă în acest sens de către oficialii României cu reprezentanții Uniunii Europene, pentru a fi incluse în următoarea sesiune de finanţare, după modelul Poloniei, care a avut această facilitate.

„Sunt foarte mulţi primari din România care au ridicat această problemă, vor să construiască stadioane, care să le înlocuiască pe cele vechi, de zeci de ani de zile”, a precizat Lungu, care a avut discuţii pe această temă şi în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România.

O particularitate a stadionului proiectat pentru Suceava o reprezintă prezenţa pistei de atletism, care nu mai este prevăzută în stadioanele moderne care se construiesc în lume, dar care a fost solicitată expres în acest caz, pentru a exista astfel şi infrastructura necesară acestui sport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadion de 15.000 de locuri, pentru municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 4240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Stadion de 15.000 de locuri, pentru municipiul Suceava3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
( 5 mai 2014, 11:07:36
avem deja stadion cu locuri de ajuns,trebuie echipa.iar lupta pentru lucrari cu comisioane?
2.   Visatorul din Suceava! trimis de
( 5 mai 2014, 11:45:53
Termina mai intai Cinematograful Modern si dupa mai vorbim ... Asa planuri, vise si vorbe poate arunca oricine pe gura! Un primar trebuie sa se exprime doar la trecut si prezent, am facut A, B, C, acum lucrez la X, Y si Z! Asa de visat cu ochii deschisi, o poate face orice cetatean de rand!
3.   Comision trimis de
( 5 mai 2014, 12:16:00
Suceava arata ca dupa razboi si el face stadion. Sigur e vorba de comisioane si iar apare in fata pamintul de la Metro acaparat de clanul Mirza, Titi Petre si acolitii! Iar intra citeva de milioane de euro in buzunarul smecherilor! Traim intr o tara minunata!
4.   A trecut vremea,lumea a uitat,a venit momentul trimis de
( 5 mai 2014, 12:19:48
Asteapta cam de multa vreme asa un chilipir imobiliar personulitatile care au pus mana pe terenul"Statiunii" din zona respectiva.Domnul prelipca e un pic presat de timp (sa dus jumate de mandat) si un pic mai mult presat de interese.Nu-l doare pe el de suceveni.
5.   Acelasi trimis de
( 5 mai 2014, 12:29:59
iertareconfused-a"
6.   Commet trimis de
( 5 mai 2014, 12:50:20
Felicitări domnule primar,sigur trebuie ca Suceava să aibă un stadion modern după necesităţile zilelor noastre,aşa că lumea care vă iubeşte,vă şi susţine .
Sunteţi un bun organizator,un gospodar desăvârşit iar sucevenii sunt mândrii de dumneavoastră şi de lucrurile bune ce le-aţi făcut .
7.   Promisiuni desarte trimis de
( 5 mai 2014, 13:31:23
De ani de zile domnul Lungu ne ameninta cu construirea unui stadion in zona Metro.
2007 - Irlandezii voiau să construiască un hotel de patru stele în locul stadionului Areni. Suprafaţa stadionului Areni depăşeşte cu puţin 10.000 de metri pătraţi. Suma pe care municipalitatea estima să o încaseze din vânzarea stadionului Areni era de circa 10 milioane de euro.Cu aceşti bani, Primăria ar fi construit o nouă arenă sportivă la ieşirea din Suceava, cel mai probabil pe o suprafaţă de două hectare pe care o deţine în zona Metro.
2013 Stadionul Areni, situat în imediata apropiere a sediului Primăriei Suceava, ar putea fi moneda de schimb care ar aduce municipiului reşedinţă de judeţ un nou stadion, modern, dar situat la ieşirea din oraş înspre Moara.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că a fost căutat de reprezentanţii unei mari firme italiene, Astaldi, cu care s-a şi întâlnit săptămâna trecută, la Bucureşti, aceştia manifestându-şi interesul vizavi de realizarea unui nou stadion.
„Realizarea unui complex sportiv la Suceava este un proiect mai vechi pe care l-am iniţiat, dar care nu a fost abandonat. Acesta cuprinde sală polivalentă, stadion şi bazin de înot, valoarea totală a investiţiilor fiind de 60 de milioane de euro."

8.   Promisiuni desarte trimis de
( 5 mai 2014, 13:38:08
Cred ca ar fi fost mult mai simplu sa se renoveze stadionul Areni.S-ar putea face cu bani putini un stadion modern care pentru necesitatile orasului ar fi perfect.Cat despre GRIM1
mi se pare hilar si grotesc sa spui ca "sucevenii "sunt mandri de primar si de realizarile sale,ca lumea il iubeste si il sustine.Orasul Suceava arata ca o cocina si nu are nimic ,este un oras mort si inert.Si aici ma refer la teatru,filarmonica,cinematogra 3D),stadion,sala de sport polivalenta,locuri de recreere.
9.   Numai tampeni trimis de
( 5 mai 2014, 16:12:56
gata cu cimitirul un stadion nou acum ultimu lucru de care are nevoie suceava , renoveaza pe cel vechi ,schimba locurile de joaca din fier cu cele de plastic , strazile dintre blocuri nu sunt asfaltate de 20 ani , fa locuri de agrement ptr. toata familia prt. toata perioada anului , pe timp de iarna na-i unde sa-ti duci copilul (a fost galeria suceava obcini pe timp de iarna spatiul de copii era plin stii asta) nu mai da autorizati la magazine si blocuri sa se construiasca prin spatiul ramas printre blocuri atrage investitori ptr. fabrici mai lasa-ne cu magazinele, astept suceava astepta .
10.   Vrea sa iasa in evidenta in preajma alegerilor!? trimis de
( 5 mai 2014, 16:29:26

La noi au primat interesele marunte si spaga din orice.
Sunt peste tot ridicate garaje pe locurile de joaca, iar copiii nu au macar o groapa de nisip unde sa se joace. Nu mai avem spatii libere pentru amenajarea de terenuri de tenis, volei, bagminton, gropi cu nisip pentru joaca copiilor, etc.
Nu este planificata in viitorii ani o pista functionala pentru ciclisti in tot orasul.

De ce nu se planifica si nu se iau in consideratie aceste lucruri care ţin de sanatate si civilizatie? Se urmaresc doar cistiguri imediate, distrugindu-se toate spatiile verzi, carora le iau locul blocurile, vilele!?
Beton si iar beton!
Nu se pot ridica blocuri si vile in afara orasului ?
Unde sa se joace copiii nostri si unde sa ne recreem, noi, cu totii…doar printre parcari, blocuri si intre gardurile inalte ale vilelor?!
11.   Rusine mincinosului... trimis de
( 5 mai 2014, 20:25:46
Acest mascarici viseaza de cativa ani telegondola la cetate,loc de agrement pe malul raului Suceava si multe alte comicarii.In realitate realizarile lui sunt catastrofale:108 camere de luat vederi care nu folosesc la nimic,statia de epurare care a parfumat si va mai parfuma orasul,canalizare facuta de mantuiala,centrala de termoficare care inghite vagoane de trunchiuri de copaci si care ii va pune pe Suceveni in imposibilitatea de a-si achita facturile,drumuri sparte si prafuite,centrul ca un cimitir de granit gainatat de porumbei,iar locul asa zis amenajat de la Casa de Oaspeti pentru gratare si agrement e jalnic.Sa mearga la intrarea in Botosani,sa vada cum au reusit aia sa amenajeze locul de gratare cu mese,banci,gratare...!
12.   Chiar nu pune comentarii nici un om echilibrat? trimis de
( 5 mai 2014, 22:37:57
Citind cele 12 comentarii postate înaintea mea, constat că oamenii de bun simț sunt ocupați. Un stadion nou asemenea celui din Cluj spre exemplu va fi ceva util și plăcut pentru orașul nostru. Nu se poate face acest lucru modernizând actualul stadion din cel puțin 100 de motive, dar cei care nu știu decât să critice nu au și argumente. Singura observație ar fii că în locul actualului stadion ar trebui extins parcul Areni.
Succes domnule primar în realizarea acestui proiect!
13.   Un stadion? UN. STADION?! trimis de
( 5 mai 2014, 23:17:39
Serios? Asta e prioritatea acum? UN stadion?

Deja avem un stadion care nu este modern nici prea folosit! Domnu Lungu imi dau seama ca cautati sa creati motive sa ramaneti primar dar macar terminati ce ati inceput si ce ati promis!!!
Un amarat de cinematograf nu ati reusit sa teminati inca!
Toate orasele mari au cel putin unul, chiar si Botosani si noi trebuie sa plem in alt judet ca sa vedem un film bun!? E rusinos!

Cand o sa faceti macar atat atunci o sa puteti sa vorbiti despre idee! Cand o sa faceti un parc eolian sau acum o nou centrala pentru oras, atunci puteti sa vorbiti!! Va rog incheiati cu aceste proiecte pe jumatate facute si fiti un gospodar si terminati ce ati inceput!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei