Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cu cântecu-n suflet

„Eu-s ficior din Dumbrăviţa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cântă cu mândrie Ştefan Onofrei, în vârstă de 7 ani (şi trei luni), elev în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, membru al grupului vocal de copii „Balada”, condus de prof. Maria Tanasă.

 

Solistul de muzică populară care-şi cinsteşte, prin port şi prin cânt, locul de baştină

Numele satului Dumbrăviţa, din comuna Vadu Moldovei, a răsunat anul acesta pe scenele unor concursuri naţionale şi va răsuna, peste numai câteva zile, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc, unde se va desfăşura spectacolul de pe teritoriul românesc al celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

Micul solist de muzică populară (mic doar ca vârstă şi ca statură, dar mare pe scenă), care-şi cinsteşte prin port şi prin cântec locul de baştină, care are în repertoriu şi „Bătuta din Fălticeni” şi „Hora de la Rădăşeni”, a fost aplaudat şi premiat recent (Premiul I şi Trofeul Festivalului) la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Populară „Cununa Petrolului”, de la Moreni.

Ştefan, care a pornit plin de curaj chiar din şcoala la care învaţă, întrucât a primit Premiul I „pentru prezenţa deosebită” la concursul organizat în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, a urcat anul acesta pe podium de câteva ori, obţinând premii valoroase pentru cariera sa de interpret al cântecului popular românesc.

 

În aceste zile apare primul CD cu trei cântece din repertoriul lui Ştefan

În această primăvară, Ştefan Onofrei a fost recompensat pentru prestaţia artistică la cea de-a IV-a ediţie a Concursului Naţional „Călători prin tradiţii”, de la Constanţa (Premiul I), şi la Concursul Naţional de Muzică Religioasă „Din suflet de creştin”, de la Iaşi (Premiul II), iar la începutul lunii iunie a obţinut, la cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Muzică Populară „Cântec străbun”, de la Alba Iulia,  Premiul II, la categoria de vârstă 7-10 ani.

Chiar în aceste zile, Ştefan va avea o mare bucurie: cele trei cântece pe care le-am menţionat ca făcând parte din repertoriul său sunt înregistrate pe CD-ul grupului vocal de copii „Balada”, CD care va fi lansat cu prilejul desfăşurării Zilelor Municipiului Fălticeni.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru această vară, Ştefan se pregăteşte să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”, care se va desfăşura în luna august, la Tulcea. Cu cântecu-n suflet, Ştefan Onofrei va urca pe scenă, va cânta şi va înregistra încă un succes!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Eu-s ficior din Dumbrăviţa”.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Eu-s ficior din Dumbrăviţa”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei