Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vernisaj cu premii

„Pădurea magică a copilăriei”, la Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc din municipiul Suceava a avut loc vineri vernisajul şi festivitatea de premiere a celei de-a XVII-a ediţii a expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, cu tema „Pădurea magică a copilăriei”.

 

Parte a proiectului „Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc - Istorie şi legendă”

Dacă în anii anteriori evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, ameninţarea ploii i-a determinat pe organizatori (Secţia de etnografie a Muzeului Bucovinei şi Fundaţia Culturală Artex) să concentreze activitatea, la care au participat foarte mulţi copiii, în încăperile Hanului Domnesc.

În deschiderea manifestării, la care directorul instituţiei muzeale sucevene, Constantin Emil Ursu, le-a adresat participanţilor salutul de gazdă, muzeografa Maria Cruşninschi, coordonatoarea proiectului şi membru în juriul de evaluare a lucrărilor, a subliniat faptul că evenimentul face parte din acţiunea de sustenabilitate a proiectului „Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc - Istorie şi legendă”, derulat anul trecut împreună cu Fundaţia Culturală Artex.

 

Numărul concurenţilor din acest an aproape s-a dublat faţă de ediţia precedentă

Spre deosebire de ediţia precedentă, numărul concurenţilor la ediţia din acest an aproape s-a dublat (220 de copii, faţă de 120 - câţi au participat anul trecut). Este şi anul în care au fost acceptate în premieră şi lucrări realizate de preşcolari, care au obţinut şi ei premii şi menţiuni.

Juriul ediţiei a fost alcătuit din profesori de desen de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi şi din specialişti ai muzeului (prof. Cătălin Alexandru Chifan - preşedintele juriului, membrii fiind prof. Mihaela Aniculăesei, prof. Adrian Grosari şi muzeografele Maria Cruşninschi şi Iustina Humă).

S-au acordat premii în bani (Premiul I - 100 de lei, Premiul II - 75 de lei, Premiul III - 50 de lei), dar şi dulciuri ca premii de popularitate şi originalitate.

 

S-au acordat 14 premii (pe categorii de vârstă) şi 42 de menţiuni

Premiile, pe categorii de vârstă, sunt următoarele:

La categoria de vârstă 7-11 ani: Premiul I - Guilherme Araujo Regado, Premiul II - Diana Ştefania Bologa şi Gabriel Paul Bot, Premiul III - Anubis Claudia Stoenescu, Denisa-Maria Sănduleac şi Maria Magdalena Halip.

La categoria de vârstă 12-15 ani: Premiul I - Ciprian Daniş şi Cosmin Benchea, Premiul II - Vanessa Stan şi Ana Popescu, Premiul III - Denisa Burlică, Andreea Moisei şi Cosmin Atodiresei.

La categoria de vârstă 5-7 ani s-a acordat Premiul I Amaliei Mihalache (din Grupa Mare a „Răţuştelor” de la Grădiniţa „Prichindel”).

Au primit menţiuni un număr total de 42 de copii, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”, liceele tehnologice din Cajvana şi Bivolărie, Şcoala Creştină Filadelfia, şcolile gimnaziale „Miron Costin”, „Grigore Ghica Voievod”, Nr. 10 Suceava, „Petre Comarnescu” Gura Humorului, „Simion Florea Marian” Ilişeşti, şcolile din Baineţ şi Vatra Moldoviţei, precum şi de la grădiniţele sucevene „Gulliver” şi „Prichindel”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pădurea magică a copilăriei”, la Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Pădurea magică a copilăriei”, la Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei