Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De Ziua Bucovinei

Protest public faţă de intenţia de regionalizare a României fără referendum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul şi publicistul Ion Drăguşanul îşi va manifesta public, mâine, 28 noiembrie, la ora 10.00, de Ziua Bucovinei, protestul faţă de intenţia de regionalizare a României fără referendum.

Ion Drăguşanul va recurge la un gest extrem, distrugând, în faţa bustului lui Ciprian Porumbescu din Parcul Central al Sucevei, câte un exemplar din cărţile pe care le-a scris sau pe care le-a realizat ca redactor de carte, închinate memoriei Bucovinei.

Într-un text pe care ni l-a trimis la redacţie, Ion Drăguşanul scrie că „Bucovina nu mai există, iar Suceava nu-i decât o înduioşătoare trufie a clipei”.

„În curând - spune el - nici măcar trufia aceasta, aparent nevinovată, nu va mai exista. Vom fi cetăţeni ai regiunii Iaşi, halal să ne fie! Nimeni nu ne întreabă nimic, cuvântul <referendum>dispare din discursul clasei politice, care ne ţine loc de stat, de soartă, de osândă. Iar dacă şi şansa referendumului dispare, rămânând doar cu rol de ghioagă în disputa pentru putere dintre partidele politice, atunci, pentru mine, nici <alegeri>nu mai există, la prostirea publică de-a mersul la urne <democratice>urmând să renunţ de bună-voie. Conştient.

E trist, dar resemnant, să constaţi că trăieşti în locuri fără identitate, între oameni fără identitate, dar, deşi Suceava şi făloşenia numită Bucovina nu merită nici măcar un protest, am să-mi duc revolta până la capăt”.

„Nu sunt şi nu suntem aşa cum ne-a imaginat Porumbescu în muzica lui - scrie în continuare Ion Drăguşanul - şi dacă eu nu mă pot jertfi, măcar pe el şi pe toţi ai lui să-i jertfim. Noi nu am fost şi nu suntem îndreptăţiţi la memorie. Prin urmare, memoria trebuie sacrificată.

Bucovina şi Suceava nu pierd nimic. Dimpotrivă, câştigă. Dobândeşte, în acea zi, un dicţionar al scriitorilor bucovineni, toţi în viaţă şi în floare, semn că proletcultismul biruie definitiv.

Va ţopăi fericită într-un spectacol folcloric, la care toate provinciile cântăcioase şi jucăuşe vor lua parte, prin reprezentanţi. Reprezentanţii noştri vor ţine discursuri, iar istoria va reîncepe cu ei. Va fi bine. Prin urmare, vă doresc numai bine, viitorilor ieşeni!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest public faţă de intenţia de regionalizare a României fără referendum.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest public faţă de intenţia de regionalizare a României fără referendum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei