Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emisiune filatelică

„Biserici de piatră din Ţara Haţegului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a emis şi a introdus în circulaţie, din data de 16 noiembrie a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată „Biserici de piatră din Ţara Haţegului”.

Considerată o zonă plină de farmec, poezie și mister, Țara Hațegului este una dintre regiunile cu o mare densitate de monumente istorice. Păstrând amprentele istoriei din sud-estul Transilvaniei, această regiune se remarcă prin numeroase vestigii istorice, multe dintre acestea înglobând inscripții latine vizibile în structura bisericilor de piatră, provenind din ruinele fostelor edificii ale Imperiului Roman. Cele patru mărci poștale ale emisiunii, tipărite în sistem offset în patru culori pe hârtie cromo-gumată, sunt ilustrate astfel: timbrul cu valoarea nominală de 3 lei reproduce imaginea Bisericii Sfântul Nicolae din Densuș (cea mai veche biserică de piatră românească, datând din secolul al XIII-lea), timbrul cu valoarea nominală de 5 lei prezintă imaginea Bisericii Strei din județul Hunedoara, timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei este ilustrat cu Biserica din Mintia, comuna Vețel, județul Hunedoara (o veche biserică de rit reformat calvin, construită în secolul al XVI-lea), iar timbrul cu valoarea nominală de 14,5 lei prezintă imaginea Bisericii Colț (situată în acelaşi judeţ, în satul Suseni, lăcaș de cult cu hramul Duminica Tuturor Sfinților folosit astăzi ca schit cu obște de către călugări).

Tirajul total al emisiunii machetate de Răzvan Popescu este de 86.400 de mărci poştale, din care 19.200 paginate în coli de 32 de timbre şi 67.200 paginate în minicoli de opt timbre plus vinietă.

Au fost realizate totodată 300 de seturi de cărţi poştale maxime şi 300 de seturi FDC (două plicuri), echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Biserici de piatră din Ţara Haţegului”.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Biserici de piatră din Ţara Haţegului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei