Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Târgul meşteşugarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Târgul meşteşugarilor, una dintre manifestările de tradiţie ale Zilelor Humorului, a reunit în acest an, aşa cum ne-a spus meşterul cioplitor Florin Cramariuc, starostele Asociaţiei Meşterilor Populari din Bucovina, un număr de 42 de meşteşugari şi artizani din mai multe judeţe ale ţării (Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Vaslui...).

„Meşteri şi meşteşugari autentici sută la sută”, aşa cum ne-a asigurat el, îndemnându-ne să vizităm târgul şi să achiziţionăm produsele care...ne fac cu ochiul.

Şi au „clipit” către noi, pentru că se aflau pentru prima oară la târgul de la Gura Humorului, produsele meşteşugăreşti ale vasluianului Dan Horgan.

Restaurator de obiecte de artă din lemn, Dan Horgan, care din anul 1990 realizează astfel de lucruri, a poposit la Gura Humorului între Târgul de meşteri de la Galaţi şi Tabăra de creaţie de la Muzeul Naţional „Dimitrie Gusti” (unde va picta icoane pe sticlă).

Dan Horgan, care este totodată redactor prezentator al emisiunii „Să redăm tradiţia”, de la Est 1 TV din Bârlad, şi coordonator al cercurilor de creaţie tradiţională de la Liceul „Eminescu” şi de la Cercul Militar din Bârlad, a poposit la Gura Humorului etalând pe masă şi pe standul din Parcul central  măşti cioplite din lemn de castan, tei sau plop, icoane de vatră din lemn de fag şi stejar (din scândură veche de 53 de ani), icoane pictate pe sticlă şi ouă măiestru potcovite .

În apropierea lui, scânteind în lumina soarelui, se aflau expuse cazanele, ceaunele, tigăile şi carafele din aramă şi alamă ale lui Nicolae Căldărar din comuna Brateiu, judeţul Sibiu, care, abia sosit, ne-a chemat să-l vedem în zilele următoare, când va fi îmbrăcat cu portul specific al etniei pe care o reprezintă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul meşteşugarilor.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târgul meşteşugarilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei