Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Galopul culorilor”, la Galeriile de Artă din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Galeriile de Artă din municipiul Rădăuţi au găzduit pe 13 iunie, vernisajul expoziţiei de pictură “Galopul culorilor”, cu lucrări ale Oanei Bejinari. La această expoziţie personală, artista a ales să prezinte publicului rădăuţean 33 de lucrări realizate în ultima perioadă, în tehnica acuarelei, şi opt portrete realizate în creion.

Printre temele abordate de tânăra pictoriţă (elevă în clasa a VIII-a), se numără peisajul, copilăria, portretele, florile, culorile utilizate fiind preponderent galben, oranj, roşu, dar şi albastru.

Prezentarea expoziţiei a fost făcută de graficianul şi caricaturistul Mihai Pânzaru PIM, care a precizat că “în urmă cu doi ani, când i-am organizat Oanei o expoziţie la Suceava, descopeream un talentat desenator, ilustrator, un artist care îşi căuta drumul printre tinerii pictori talentaţi. Atunci i-am spus autoarei că următoarea etapă este pictura pe pânză, în ulei, şi astăzi am descoperit o pictoriţă care vine şi vă propune structuri romantice, un vârtej, o împletire de culori după nişte legi foarte bine cunoscute de tânăra artistă. Aceste lucrări dovedesc că a depăşit a doua treaptă şi urmează un nou nivel de aşteptare”, a precizat caricaturistul Mihai Pânzaru PIM.

Aşa cum ne-a obişnuit până acum, Oana Bejinari este preocupată să câştige cât mai multe premii întâi la expoziţiile şi concursurile de pictură la care participă, un astfel de premiu primit în Polonia în această lună, fiindu-i înmânat, în timpul vernisajului, de Adrian Grosari, profesorul de desen care îi îndrumă paşii spre artă. Adrian Grosari a afirmat că Oana lucrează mult şi rezultatul se vede prin “lucrările foarte valoroase ţinând cont de vârsta artistei. Oana are viitorul înainte”. 

Deşi are numai 14 ani, Oana Bejinari a participat la mai multe concursuri în ţară şi în străinătate, unde a primit foarte multe premii I, a avut expoziţii în Ucraina şi Belgia, are lucrări în colecţii personale din ţară şi străinătate.

La finalul vernisajului, Oana Bejinari a mulţumit celor prezenţi pentru faptul că îi sunt alături la această expoziţie personală şi a spus că pentru ea pictura reprezintă un mod de a-şi expune sentimentele, emoţiile şi trăirile, un mod de a se elibera de toate sentimentele negative, de furie, de teamă.

Vernisajul s-a remarcat printr-o participare foarte numeroasă, iar dintre cei prezenţi nu au lipsit profesorii şi colegii de la Şcoala cu clasele I - VIII Nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi, unde Oana Bejinari învaţă, cadre didactice de la Clubul Copiilor, prietenii Oanei, părinţii, dar şi mulţi iubitori de frumos din Rădăuţi.

Oana este unul dintre copiii familiei Bejinari, recunoscuţi pictori de icoane şi încondeietori de ouă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Galopul culorilor”, la Galeriile de Artă din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Galopul culorilor”, la Galeriile de Artă din Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei