Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gala laureaţilor

Marele premiu al Festivalului internaţional de folclor „Cântecele Neamului”, câştigat de Daniel Anton, din Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marele premiu al Festivalului – concurs internaţional de folclor „Cântecele Neamului”, ediţia a IV-a, desfăşurat în perioada 19-21 octombrie, la Suceava (Dom Polski), a fost câştigat de Daniel Anton, din Botoşani.

În vârstă de 13 ani, elevul a impresionat juriul după ce a interpretat piese folclorice la mai multe instrumente populare. Daniel a câştigat un premiu în valoare de 1.500 de lei.

La secţiunea – solişti vocali, juriul (format din prof. dr. Sever Paraschiv Dumitrache, director general al Centrului Cultural „Bucovina” Suceava – preşedinte, prof. Vasile Petruţiu, director Şcoala de Arte „Liviu Borlan” Baia Mare, prof. dr. Marian Boboia, director Şcoala de Arte „Francisc Hubic” Oradea, prof. Grigore Grigoruţ, director Şcoala de Arte Zalău, prof. Iurie Levcic, director Centrul pentru Cultură Cernăuţi – Ucraina – membri) i-a acordat premiul I , în valoare de 1.000 de lei, Oanei Cristina Font, din Baia Mare, iar premiul II (800 de lei) a ajuns la Florina Pîrlea – Tg. Mureş.

 

Suceveanca Andreea Chisăliţă, premiul III

Suceveanca Andreea Chisăliţă a obţinut premiul al III-lea, în valoare de 600 de lei. Andreea este elevă în clasa a VI-a, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, unde studiază flaut şi pian. Tânăra a ales să studieze şi canto - muzică populară, la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu”, unde este în anul al doilea, fiind coordonată de profesoara Valentina Tablan Popescu. Ea îşi doreşte să ducă mai departe folclorul românesc.

„Îmi doresc să ajung interpretă de muzică populară. Este visul meu şi am să încerc să fac tot posibilul ca visul să se îndeplinească”, ne-a spus Andreea. Idolul ei în muzica populară este Sofia Vicoveanca. 

Tot la această secţiune, AREAS şi CENRES Suceava, care s-au numărat printre sponsorii evenimentului, i-au acordat un premiu special concurentei Violeta Gherman, din Oradea, în valoare de 400 de lei.

Galleria Mall Suceava le-a oferit două menţiuni concurenţilor Daniela Iasmina Iova, din Reşiţa (voucher – 4 bucăţi/50 de lei), şi Andreea Ciupe, din Cluj, (voucher – 4 bucăţi/50 de lei).

 

Două premii I, la secţiunea solişti instrumentişti

La secţiunea solişti instrumentişti s-au acordat două premii I, concurenţilor Bianca Bulbuc (vioară), din Republica Moldova, şi Gheorghe Hostiuc (acordeon), din Ucraina.

Conform regulamentului de desfăşurare a concursului, juriul poate redistribui premiile. Pentru că la secţiunea solişti instrumentişti, doi dintre concurenţi au obţinut aceeaşi medie, juriul a hotărât să cumuleze sumele de la premiul întâi cu premiul al doilea (respectiv 1.000 de lei plus 800 de lei), redistribuindu-le celor doi concurenţi premii în sume egale, de câte 900 de lei fiecare.

Juriul a acordat şi un premiu III, în valoare de 600 de lei, lui Andrei Romocea (vioară), din Oradea. Galleria Mall a mai acordat două menţiuni concurenţilor Vlăduţ Jurchiş (taragot), din Cluj (voucher – 4 bucăţi/50 de lei) şi Andrei Nicoară (vioară), din Zalău (voucher – 4 bucăţi/50 de lei).

 

Concurenţi din trei ţări

Soliştii au fost acompaniaţi de orchestra Ansamblului Folcloric „Bucovina” al Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, condus de Petrică Oloieru. La ediţia din acest an a festivalului au participat 27 de concurenţi, din trei ţări: România (elevi ai şcolilor de arte din ţară), Ucraina şi Republica Moldova.

Organizatorul şi iniţiatorul Festivalului – concurs internaţional de folclor „Cântecele Neamului” este Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, secţie a Centrului Cultural „Bucovina” Suceava. Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele premiu al Festivalului internaţional de folclor „Cântecele Neamului”, câştigat de Daniel Anton, din Botoşani.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Marele premiu al Festivalului internaţional de folclor „Cântecele Neamului”, câştigat de Daniel Anton, din Botoşani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei