Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Muzeul Bucovinei

Sesiune de pregătire şi informare în domeniul evidenţei ştiinţifice a patrimoniului arhitectural construit în muzeele în aer liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Bucovinei se va desfăşura, în intervalul 24 - 31 octombrie a.c., o sesiune de pregătire şi informare în domeniul evidenţei ştiinţifice a patrimoniului arhitectural construit în muzeele în aer liber.

 

12 specialişti ucraineni vor fi asistaţi de către specialiştii secţiei de Etnografie a Muzeului Bucovinei

Acţiunea, care se circumscrie Proiectului „Moştenire tradiţională comună - Element de promovare europeană” (cod. MIS-ETC-710, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova  2007 - 2013), va antrena în ateliere de lucru şi aplicaţii practice un număr de 12

specialişti ucraineni, angajaţi ai Muzeului Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi, care vor fi asistaţi de către specialiştii secţiei de Etnografie a Muzeului Bucovinei.

Pe parcursul desfăşurării schimbului de experienţă vor fi organizate şapte ateliere de lucru, (pe durata a patru ore pentru aplicaţiile practice - în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie Suceava) care vor fi completate de vizite de documentare în teren la Muzeul Satului Bucovinean.

Vor fi utilizate mijloace ştiinţifice de evidenţă a patrimoniului arhitectural construit în aer liber, lucrătorii muzeului ucrainean fiind îndrumaţi de către specialiştii partenerului român să realizeze un sistem de evidenţă informatizată pentru patrimoniul etnografic în aer liber deţinut de muzeul din Cernăuţi.

 

Au fost achiziţionate prin proiect calculatoare, laptop-uri, copiator, imprimantă, aparate foto, softuri de specialitate

Pentru buna desfăşurare a activităţilor au fost achiziţionate prin proiect calculatoare, laptop-uri, copiator, imprimantă, aparate foto, softuri de specialitate.

După finalizarea schimbului de experienţă, o parte din aparatură va fi dată spre folosinţă  partenerului ucrainean pentru desfăşurarea activităţilor specifice. 

Prin intermediul schimburilor de experienţă, specialiştilor români şi ucraineni li se oferă ocazia de a lucra împreună, de a colabora şi schimba informaţii şi experienţe noi pentru domeniul lor de activitate.

Se vor aplica şi dezvolta sisteme noi de lucru în domeniul patrimoniului cultural prin utilizarea de noi tehnologii, dobândind noi cunoştinţe şi abilităţi specifice domeniului de activitate vizat.

Proiectul, prin organizarea de sesiuni de informare, vizite de documentare şi întâlniri de lucru, îşi propune să apropie specialiştii din muzeele în aer liber, oferind condiţii pentru realizarea transferului de experienţă, informaţii şi bune practici în domeniul patrimoniului cultural arhitectural tradiţional construit în aer liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune de pregătire şi informare în domeniul evidenţei ştiinţifice a patrimoniului arhitectural construit în muzeele în aer liber.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sesiune de pregătire şi informare în domeniul evidenţei ştiinţifice a patrimoniului arhitectural construit în muzeele în aer liber5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei