Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Concurs de graffiti

Şapte băieţi şi-o ştrengăriţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Satiric Bucovina, care se desfăşoară la Suceava în intervalul 13 - 30 noiembrie a.c., a debutat ieri, ca şi anul trecut, cu un concurs de graffiti, organizat în aer liber în faţa Muzeului de Istorie.

 

O secţiune extrem-nonconformistă

Dacă la ediţia precedentă am avut graffiti cu... fiţe (pentru că aceasta a fost tema propusă de organizatori), de data aceasta tinerii, care s-au înscris în concurs, au evoluat liber, întrucât că nu a existat o temă impusă.
Concursul de graffiti, care poartă marca graficianului satiric Ovidiu Ambrozie Bortă - BOA, cel care a avut, cu câţiva ani în urmă, ideea de a scoate grafferii din anonimat, oferindu-le un cadru legal de manifestare, s-a inserat în programul festivalului satiric sucevean ca o secţiune extrem-nonconformistă, care a diversificat gama de expresie artistică.

 

„Backpack generation”

Concursul de graffiti, care a animat ieri pentru o oră perimetrul din faţa instituţiei muzeale sucevene, atrăgând atenţia trecătorilor, a antrenat într-o competiţie, în care s-au utilizat cu precădere sprayuri color, opt elevi din câteva şcoli generale şi licee sucevene.
Cei opt tineri (şapte băieţi şi-o ştrengăriţă) „backpack generation”, cu nelipsitul rucsac aşezat pe trotuar, lângă materialele de lucru puse la dispoziţie de organizatorii manifestării, şi-au realizat graffiti-urile pe panourile de rigips aliniate de-a lungul peretelui clădirii muzeului.

 

Trei premii pentru graffiti şi unul pentru pictură 3D

Juriul concursului, alcătuit din Mihai Pînzaru PIM, Ovidiu Ambrozie Bortă -BOA şi ARTISTUL (Ştefan Gheorghiţă) a desemnat câştigătorii, apreciind lucrările realizate de Sebi Şpac (Premiul I), de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Ciprian Ungureanu (Premiul II), de la Şcoala Generală nr. 3, şi Sorin Maxim (Premiul III), de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Premiilor pentru graffiti li s-a adăugat şi un premiu pentru pictură 3D, întrucât unul dintre concurenţi, Vlad Horecica, s-a remarcat printr-o bună reprezentare tridimensională.
Premiile (diplome şi doze de spray color) au fost oferite după-amiază, în cadrul festivităţii de decernare a premiilor celei de-a XX-a ediţii a Salonului Naţional-Internaţional de Umor Suceava şi Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Gripa”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte băieţi şi-o ştrengăriţă.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şapte băieţi şi-o ştrengăriţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei