Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La moment aniversar

Artistul fotograf Ştefan Petrescu, onorat cu medalia de aur a Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Venerabilul artist fotograf Ştefan Petrescu a fost onorat ieri, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, cu diploma şi medalia de aur a instituţiei de învăţământ superior sucevene „pentru întreaga activitate profesională de fotoreporter, pentru merite deosebite în promovarea imaginii României şi pentru contribuţia artistică remarcabilă adusă lumii fotografiei”.

 

Un „Icar bucovinean”

Diploma şi medalia, acordate de Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare”, i-au fost înmânate lui Ştefan Petrescu de rectorul universităţii sucevene, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie „România - O perspectivă aeriană”, care s-a deschis ieri în galeria din foaierul Sălii „Auditorium”.
Expoziţia, care a marcat momentul aniversării vârstei de 75 de ani a artistului fotograf, a readus în prim-plan imagini realizate prin survolarea teritoriului României, fotografii prin care Ştefan Petrescu şi-a dobândit renumele de „Icar bucovinean”.

 

„Un om care face cinste Sucevei”

L-au felicitat şi au luat cuvântul la festivitatea care s-a încheiat cu urarea de „La mulţi ani!” viceprimarul Viorel Seredenciuc (care l-a apreciat ca fiind „un om care face cinste Sucevei”), graficianul Mihai Pînzaru PIM (care, cu ani în urmă, i-a fost elev la Clubul Foto de la Casa Pionierului), prof. Roman Istrati (care a remarcat că fotografia de la înălţime promovează o imagine frumoasă a României) şi conf. univ. dr. I.C. Corjan (care a evidenţiat calitatea documentară, artistică şi umană a imaginilor).
 

O viaţă sub mirajul imaginii

Ştefan Petrescu a trăit întreaga viaţă sub mirajul imaginii.
Fost fotoreporter şi operator de imagine la Televiziunea Română, el s-a stabilit în Germania, unde şi-a continuat activitatea jurnalistică, fiind colaboratorul unor cunoscute publicaţii ca „Der Spiegel”, „Stern”, „Wirtschaft Magazin”, „Frankfurter Rundschau”, Frankfurter Allgemeine Zeitung”, „Burda”, precum şi al televiziunii germane.
Ştefan Petrescu a făcut din pasiunea pentru fotografie o profesie pe care a împletit-o cu o altă pasiune, aceea de a pilota aparate de zbor.
Revenit în ţară după evenimentele din Decembrie 1989, Ştefan Petrescu a iniţiat demersurile care au condus la modificarea legislaţiei aeronautice române, obţinând Brevetul de zbor nr. 1 pentru aparate monomotor sub 2.800 kg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul fotograf Ştefan Petrescu, onorat cu medalia de aur a Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Artistul fotograf Ştefan Petrescu, onorat cu medalia de aur a Universităţii „Ştefan cel Mare”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei