Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Valoare şi memorie

Târgul colecţionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria de Artă “Ion Irimescu” din municipiul Suceava a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, o nouă întâlnire a colecţionarilor, manifestare organizată în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni de către Filiala Suceava a Societăţii Numismatice Române.

 

Fragmente de istorie

În perimetrul galeriei sucevene, care prezintă, din miez de august, o expoziţie de pictură, tapiserie şi design, realizată de un grup de profesori şi elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, s-au reunit de dimineaţă colecţionarii urbei (şi nu numai, pentru că alături de ei au venit colecţionari de pe întreg cuprinsul judeţului, dar şi colegi de-ai lor din câteva judeţe învecinate), acei oameni pasionaţi care caută, achiziţionează, păstrează şi valorifică o gamă variată de piese care constituie pe de o pare valori, dar care reprezintă totodată fragmente de istorie, secvenţe preţioase de memorie.

 

Obiecte expuse şi prezentate pentru a fi valorificate

De la carte veche şi publicaţii periodice cu file îngălbenite, la monede şi bancnote din toate ţările lumii, mărci poştale, fotografii de epocă şi cărţi poştale ilustrate, piese de podoabă de o impresionantă diversitate în ceea ce priveşte materialele din care sunt executate (de la coliere şi broşe din chihlimbar sau jad, la brăţări şi inele din argint sau aur cu pietre preţioase), ceasuri de toate felurile (de la vechi ceasornice de buzunar, la ceasuri cu pendulă încasetate în cutii din lemn sculptat, bogat ornamentate) sau diferite obiecte utilitare şi decorative, plachete şi medalii, insigne şi decoraţii, obiecte din alamă sau din argint (de la sfeşnice suple, la garnituri de tacâmuri), toate erau expuse şi prezentate pentru a fi valorificate, atent cercetate de către cei interesaţi, întoarse pe toate părţile, privite cu lupa, negociate şi în final achiziţionate la schimb cu alte obiecte sau contra cost.

*

Un târg la care participanţii vin cu plăcere, socializează, se tocmesc, tranzacţionează, îşi completează colecţiile sau vin doar pentru a se informa asupra valorilor pe care le deţin sau pe care intenţionează să le achiziţioneze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul colecţionarilor.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Târgul colecţionarilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Urmatoarea intalnire trimis de
( 9 sep 2008, 23:00:56
As vrea sa stiu cand si unde va avea loc urmatoarea intalnire a colectionarilor. Sau macar numarul de telefon a unei persoane care se ocupa de organizare, Va multumesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei