Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În curând

Medicul american Marin Gh. Ciobanu îşi va lansa cărţile la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul Marin Gh. Ciobanu, român stabilit în Statele Unite din anul 1974, autor al mai multor volume care s-au epuizat în librării, va veni la sfârşitul primei decade a acestei luni la Suceava pentru o triplă lansare de carte.

Cele trei volume în limba română, intitulate „Mama şi pruncul”, „Copilul nostru” şi „Adolescenţii” (primele două reeditate şi retipărite pentru a fi lansate acum la Suceava împreună cu cel de-al treilea) reprezintă adevărate ghiduri de igienă fizică, intelectuală şi morală, cărora autorul le va adăuga, în curând, încă două volume intitulate „Sănătatea adultului” şi „Vârstnicii”.

 

Nu încă o lucrare despre adolescenţă, ci o carte pentru adolescenţi

Volumul „Adolescenţii”, apărut sub egida „Life Optimal Health Education Foundation” din SUA în colaborare cu Liga legendelor lumii „Gnomes’ Land” Bucureşti - România la editura suceveană „Accent Print”, nu este, aşa cum remarcă prof. dr. Nicolae Miu, decanul Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, „încă o lucrare despre adolescenţă, ci este o carte pentru adolescenţi”.

Extrem de minuţios alcătuită, cu un cuprins impresionant, cartea, aşa cum scrie autorul într-o extrem de scurtă „Prefaţă” „se vrea un dialog care nu se sfârşeşte la ultima pagină”.

Lucrarea este scrisă, după cum mărturiseşte el, „cu intenţia de a fi practică”. „Parcursul - spune dr. Marin Gh. Ciobanu adresându-se adolescenţilor - vă va ajuta să înţelegeţi transformările prin care treceţi; să gândiţi raţional şi să vă formaţi o metodă eficace de studiu; să vă dezvoltaţi inteligenţa, talentele şi voinţa pentru a deveni adulţi sănătoşi trupeşte şi sufleteşte; să vă faceţi mai uşor prieteni, să iubiţi şi să fiţi iubiţi; să vă înţelegeţi şi să învăţaţi cum să vă controlaţi emoţiile; să vă îmbogăţiţi educaţia sexuală; să fiţi manieraţi; să vă pregătiţi pentru viitor”.

 

La 81 de ani, dr. Ciobanu îmbină zilnic activitatea intelectuală cu cea fizică

Prof. dr. Mircea Maiorescu, de la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” Bucureşti, semnează un scurt text tipărit pe ultima copertă a cărţii: „Nu ştiu ce să admir mai mult în cărţile d-lui dr. Ciobanu: calitatea informaţiei, echilibrul şi prudenţa sfaturilor de specialist, dezinteresul neobişnuit al autorului sau, mai cu seamă, dragostea doctorului american de origine română pentru copiii din ţara sa de obârşie?”.

La vârsta de 81de ani, dr. Marin Gh. Ciobanu, care a călătorit mult prin lume cu precădere pe poteci de munte, ajungând de două ori şi pe Himalaia, îmbină zilnic cu pasiune activitatea intelectuală cu cea fizică, participând, chiar şi după vârsta de 75 de ani, la numeroase curse de semimaraton şi maraton, atât în SUA, cât şi pe alte meridiane.

Optimist şi altruist, medicul, care a profesat la început de carieră în satul românesc Corvineţi, din raionul Zimnicea, dar a ajuns apoi în America şi în China, crede că „e bine să laşi în urmă o lume mai bună decât cea în care te-ai născut”.

Locul, ziua şi ora întâlnirii cu dr. Marin Gh. Ciobanu, precum şi a lansării volumelor vor fi anunţate din timp.

Şi un adaos de interes pentru noi, sucevenii: Fotografiile din volum, numeroase şi sugestive, sunt realizate de concitadinul nostru Valentin Moscaliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul american Marin Gh. Ciobanu îşi va lansa cărţile la Suceava.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medicul american Marin Gh. Ciobanu îşi va lansa cărţile la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei