Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mai 2008 - Anul XIII, nr. 109 (3790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Festivalul de Teatru „Bucovina” şi-a desemnat câştigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Festivalul de Teatru „Bucovina”, ediţia a doua, şi-a desemnat, sâmbătă, 9 mai, în sala Dom Polski, câştigătorii la secţiunile de interpretare individuală (monolog) şi grup (trupe de teatru).

Concursul de interpretare individuală a adus pe scenă 13 tineri talentaţi, fiecare încercând să convingă juriul (preşedinta juriului a fost actriţa Gabriela Ioniţă) că şi-au ales un text potrivit, că pot să-l interpreteze cât mai natural, că au carismă şi talent actoricesc. Trei dintre ei au fost premiaţi: George Serediuc - locul I şi un premiu de 500 de lei, Marcu Octavian Florea, zis Marc, premiul II şi 300 de lei, Andrei Cercel - premiul III - 100 de lei.

La cea de-a doua secţiune, trupe de teatru, concurenţa a fost şi mai mare. S-au „bătut” pentru premiul cel mare, în valoare de 1.000 de lei, 16 trupe, fiecare având la dispoziţie câte 15 minute pentru a arăta că sunt cei mai buni. În acest an, a intrat în concurs şi o trupă de teatru din Bacău.

 

Trupa „Bing Bang”, premiul I

Cea mai bună a fost desemnată trupa „Bing Bang”, trupă formată din elevi şi studenţi suceveni, care a încasat şi premiul oferit de organizatori, în valoare de 1.000 de lei.

Pe poziţia a doua s-a clasat trupa Moon Shrill, care a primit un premiu în valoare de 400 de lei, iar locul al treia i-a revenit trupei „AdiMarc”, care a primi din partea organizatorilor un premiu în valoare de 200 de lei.

Au fost acordate de către juriu şi două premii speciale, trupelor „In The Spot” din Bacău şi „Alter Ego” din Suceava, care au fost răsplătite cu câte 200 de lei fiecare.

Festivalul „Bucovina” va continua cu alte două etape, în care tinerii artişti vor fi pregătiţi în ateliere de lucru, sub îndrumarea unor actori profesionişti.

În ultima etapă, pe 30 mai, vor avea loc Galele Festivalului, la care alături de trupele premiate va fi invitată Trupa „TIMING”, din Bucureşti.

Actriţa Gabriela Ioniţă s-a declarat entuziasmată de modul în care au evoluat tinerii suceveni, iar la finalul festivalului - concurs de teatru a făcut câteva aprecieri pentru fiecare trupă în parte.

Gabriela Ioniţă a apreciat că Suceava are valori, are talente, iar mulţi dintre tinerii care au urcat şi evoluat pe scenă sâmbătă, în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului „Bucovina”, ar intra cu uşurinţă la facultatea de teatru.

 

Este nevoie de teatru la Suceava

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Local şi Primăria Suceava, în parteneriat cu Fundaţia „Ana” şi Asociaţia „Juventus”.

Preşedintele Asociaţiei „Juventus”, Cornel Grosar, ne-a spus că ediţia din acest an a festivalului de teatru a adunat un număr mai mare de iubitori ai teatrului, atât pe scenă, cât şi în sala de spectacol, ceea ce înseamnă că această manifestare prinde contur şi vrea să devină o tradiţie, o emblemă pentru municipiu.

„Suceava are nevoie teatru, pentru că sunt tineri talentaţi care îşi doresc să joace în faţa publicului, să aibă o sală în care să facă repetiţii. Noi am spart gheaţa anul trecut, când am iniţiat acest festival. Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Suceava pentru că de trei ani sprijină dezvoltarea fenomenului teatral în Suceava”, a completat Cornel Grosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Teatru „Bucovina” şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivalul de Teatru „Bucovina” şi-a desemnat câştigătorii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poate trimis de
(13 mai 2008, 11:57:22
Aceste doua editii au demonstrat ca este nevoie de teatru la Suceava. Ar trebui sa se gasesca posibilitatea de rezolva aceasta situatie
2.   Mai mult decat interesant ... trimis de
(13 mai 2008, 21:35:45
Este intr`adevar curios faptul ca diplomele , plasticate si numele tiparit de calculator, au demonstrat adevarata valoare a acestor tineri talentati. Traiam cu impresia, vad gresita, ca exista in Romanica macar cateva domenii care n`au fost ,,atinse" de atata de bine cunoscuta coruptie. Fara indoiala s`a demonstrat f bine inca o data ca mita si plilele sunt ,,sfinte".
3.   Diplomele trimis de
(14 mai 2008, 13:41:24
Draga Kayla, imi pare rau ca si tu cazi in pacatul pripelii de a judeca dupa aparente.Diplomele au fost plasticate imediat dupa completare cu numele castigatorilor in timp ce juriul dialoga cu concurentii....e doar organizare si asta se invata in timp.Pacat ca te grabesti sa arunci cu piatra in ceva atat de frumos care nu se realizeaza foarte usor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei