Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vernisaj la Rădăuţi

„Judeţul, eterna şi fascinanta cumetrie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi, de 1 aprilie, la Galeria de Artă din Rădăuţi a fost vernisată expoziţia de grafică şi artă fotografică „Judeţul, eterna şi fascinanta cumetrie”. Jupânii Mihai Pînzaru – PIM şi Victor T. Rusu expun 100 de lucrări – caricaturi şi fotografii trucate. Subiectele sunt personaje ale vieţii publice judeţene şi naţionale, care au fost găzduite în 2007 pe prima pagină a săptămânalului Jupânu’ sau la rubrica „Atlas de hazoologie”. Denumirea expoziţiei este titlu de pagină în acest săptămânal, după cum a menţionat la vernisaj Traian Postolache, directorul Muzeului Rădăuţi, subliniind nivelul artistic ridicat al lucrărilor.

În faţa numerosului public, Victor T. Rusu a afirmat că fotografiile-pamflet ce însoţesc textul cu trimitere în pagina a treia conţin o doză de sarcasm, dar sunt realizate fără răutate.

„Prin demersul nostru, putem spune că „dezbrăcăm” personajele publice de imaginea pe care şi-o confecţionează şi le arătăm lor, dar şi dumneavoastră, o altă imagine, aşa cum o percepem noi prin prisma a ceea ce spun şi fac”. Ideea a fost întărită şi de artistul fotograf Valentin Moscaliuc, care a spus că 1 aprilie, la Rădăuţi, nu e o zi a păcălelilor, ci poate a marilor adevăruri.

Semnatarul caricaturilor de la rubrica „Atlas de hazoologie”, Mihai Pînzaru – PIM, a povestit cum s-a alăturat echipei redacţionale de la Jupânu. Totodată, a rememorat cu plăcere frumoasa colaborare statornicită de câţiva ani între el, ca grafician, şi cei cu preocupări în domeniul artei fotografice din municipiul Rădăuţi şi care au constituit acum un an Filiala „Bogdana” a Uniunii Artiştilor Fotografi din Bucovina.

La final, jupânu’ redactor-şef Sorin Avram a întărit spusele predecesorilor săi, că abordarea celor din echipa săptămânalului este una fără răutate. Subiectele sunt luate din ceea ce oferă societatea. Unii se supără, fac presiuni şi redacţia se oferă să le publice dreptul la replică. Numai că acesta, de multe ori, nu mai vine.

Expoziţia poate fi vizionată în premieră la Rădăuţi, urmând să poposească luna viitoare la Suceava, apoi în celelalte oraşe ale judeţului.

Organizatorii manifestării sunt Săptămânalul Jupânu, Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina (UAFB) – Filiala „Bogdana” Rădăuţi, Clubul Umoriştilor din Bucovina şi Galeria de Artă Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Judeţul, eterna şi fascinanta cumetrie”.
 Vizualizări articol: 1245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Judeţul, eterna şi fascinanta cumetrie”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei