Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Folclor

Regal de muzică populară, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În ultima zi a manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 620 de ani de la atestarea documentară a Sucevei, duminică, 10 februarie, începând cu ora 18:00, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, a avut loc un regal de muzică populară, invitaţii speciali fiind Orchestra „Lăutarii” din Chişinău.

Peste 1.000 de suceveni s-au bucurat de acest spectacol, unii reuşind să intre în sala mare a Casei de Cultură, alţii urmărind evoluţia artiştilor pe un ecran instalat în faţa instituţiei.

Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, a impresionat publicul iubitor de folclor prin profesionalismul, repertoriul şi ţinuta impecabilă a fiecărui instrumentist în parte.

Acompaniaţi de instrumentiştii de la Chişinău, pe scena suceveană au evoluat mai mulţi artişti de muzică populară decât se aştepta publicul, ceea ce a însemnat un plus de bucurie pentru ei.

 

Bucovina are un tezaur de comori folclorice

Cunoscuţi de toţi iubitorii de folclor, şi nu numai, pe scena suceveană au urcat nume mari ale muzicii populare româneşti, precum Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, Niculina Stoican, Petre Stoian – Mâţu, Cristina Gheorghiu.

Printre spectatori s-a numărat senatorul PD-L Gheorghe Flutur, primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a ajuns la spectacolul folcloric puţin mai târziu, pentru că participase şi la „Asediul Cetăţii de Scaun”.

Concertul extraordinar de muzică populară a fost prezentat de Doina Mirea, prezentatoarea emisiunii de televiziune „Casa Etno-i primitoare”, transmisă de postul de televiziune ETNO TV. Ea a apreciat că Bucovina are un tezaur de comori folclorice şi ar trebui câteva zile pentru ca toţi interpreţii îndrăgiţi de pe aceste meleaguri să evolueze pe scenă.

Primarul Sucevei a înmânat buchete de flori, diplome şi medalii aniversare tuturor artiştilor care au evoluat în spectacol, inclusiv maestrului Botgros şi soţiei acestuia, interpretă de muzică populară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regal de muzică populară, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regal de muzică populară, pe scena suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
(12 feb 2008, 22:13:37
A FOST FOARTE FRUMOS

SUPERB

FELICITARI DOMNULUI PRIMAR
2.   FELICITARI trimis de
(12 feb 2008, 22:14:59
E CEL MAI BUN PRIMAR DIN ISTORIA SUCEVEI
3.   Concert trimis de
(13 feb 2008, 08:04:56
Repertoriu de orchestra exista.In cazul nostru Lautarii n-au facut altceva decat sa sustina orchestral repertoriile solistilor.Cam asa se intampla de obicei.Niciodata o orchestra populara nu va putea sa sustina un spectacol fara solisti,poate cu dansatori dar...........................
3.1  RE: Concert trimis de
(14 feb 2008, 14:36:52
nu-i adevarat! In caz ca nu ai observat, orchestra ''Lautarii'' a stiut de fiecare data sa sustina spectacole si fara solisti, ca doar asta-i si menirea.Mai mult, stie totdeauna cum sa impresioneze publicul si daca pe tine nu te-a impresionat,inseamana ca esti un nepriceput si pacat... mandrie are fiecare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte