Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 252 (7253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Programul Naţional „Şcoala altfel” la Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă”

Sub genericul „Joc şi voie bună, timp de o săptămână!”, în perioada 14-18 octombrie 2019 la G.P.P. „Aşchiuţă” şi unitatea structură G.P.P. „Albinuţa” au fost iniţiate şi desfăşurate o multitudine de activităţi şi jocuri, unele mai ingenioase decât altele, având în centrul atenţiei lor copiii, cu inepuizabilele resurse de manifestare.

Prin strădania cadrelor didactice, coordonate de o echipă activă şi creativă, activităţile zilnice le-au oferit copiilor multiple şanse de manifestare, numeroase surprize, iar temele alese au fost dintre cele mai atractive şi cu un puternic caracter educativ-distractiv.

Tema „Muzica, cu instrumente neconvenţionale” a surprins copiii într-un mod plăcut, punându-i în situaţii diverse: de a confecţiona din materiale refolosibile instrumente, de a face cunoştinţă cu instrumentişti profesionişti şi cu muzica acestora, şi nu în ultimul rând de a cânta la instrumentele confecţionate de ei, formând o orchestră inedită, concertând în faţa părinţilor.

Diversitatea şi importanţa meseriilor a fost exprimată prin tema „Enciclopedia meseriilor de azi” şi prin câteva activităţi, jocuri şi vizite. Astfel, o parte dintre copii au jucat jocuri de rol: „de-a doctorul”, „de-a învăţătoarea”, „de-a bucătăreasa”, alţii au vizitat instituţii pentru a cunoaşte mai bine specificul şi importanţa unor meserii ca: pompier, poliţist, informatician, croitor, dansator.

O zi a fost destinată activităţilor cu caracter sportiv-creativ, tema fiind una generoasă, oferind oportunităţi multiple de manifestare a copiilor în spaţii din comunitate: Baza sportivă Areni, Centrul Cultural Bucovina sau în aer liber, în pădurea Zamca. Sportiva de talie internaţională, doamna Cristina Casandra sau instructorul de karate, doamna Anamaria Olariu au iniţiat cu preşcolarii jocuri sportive, întreceri şi exerciţii  care au satisfăcut nevoia de mişcare în cel mai autentic mod.

„Copiii, în mijlocul naturii”, genericul unei zile frumoase, în care preşcolarii  s-au plimbat prin parcuri şi păduri, au practicat jocuri de tip outdoor,  au admirat frumuseţile naturii în anotimpul toamna, dar şi armonia culorilor.

O săptămână plină de voie bună, cu jocuri şi distracţii, nu putea să se încheie mai frumos decât cu descoperirea mirajului unor posturi de radio din Suceava care transmit zilnic informaţii, muzică, reportaje către comunitate, prin intermediul reporterilor. De aceea, tema „Reporteri în devenire” a fost una captivantă, spontaneitatea copiilor fiind evidentă, iar abilităţile de comunicare ne-au surprins pe toţi în mod plăcut. Mai mult, copiii, prin intermediul radioului grădiniţei, au exprimat bucuria participării lor la activităţi şi au argumentat de ce le-au plăcut.

Aşadar, o săptămână altfel, cu multe surprize, cu rezultate frumoase, cu mulţumirea lucrului bine făcut de o echipă formată din 21 de cadre didactice de la cele două grădiniţe, cu 300 de preşcolari participanţi şi cu un număr record de părinţi, care au sprijinit grădiniţele în demersurile iniţiate. Importante au fost şi instituţiile partenere care au acceptat şi găzduit o parte dintre activităţile propuse. Aducem mulţumiri tuturor: domnului Sorin Avram de la Radio Top 91 Suceava, domnului profesor Stamate Ovidiu și orchestrei ,,Trandafirul”, Centrului Cultural ,,Bucovina”, administratorului fermei ,,Equestrian Dreams”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Bucovina”, Tipografiei ,,Mușatinii”, SC Mardo SRL, Clubului Sportiv Municipal Suceava.

 

A consemnat prof. Dorina Vieriu, director G.P.P. „Aşchiuţă”

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul Naţional „Şcoala altfel” la Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă”.
 Vizualizări articol: 3283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Programul Naţional „Şcoala altfel” la Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei