Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 192 (7193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect Erasmus Plus la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava

Şcoala Gimnazială Nr. 6din Suceava a câştigat finanţarea unui proiect prin fonduri europene. Este vorba despre un proiect KA1 – mobilități de formare pentru cadrele didactice, cu un buget de 20.440 de Euro, intitulat „ O şcoală europeană, o şcoală pentru fiecare!”. Finanţarea este asigurată prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, promovat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, şi este primul proiect de acest tip aprobat la Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Suceava.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 2 septembrie 2019.

Proiectul „ O şcoală europeană, o şcoală pentru fiecare!” este condus de dorinţa de a îmbunătăţi calitatea educaţiei în instituţia de învăţământ în vederea creării unei şcoli incluzive.

Acest proiect s-a dezvoltat pentru a instrui personalul didactic în facilitarea accesului şi gestionarea mediilor incluzive, folosind cele mai bune strategii,  diferenţiate, nonformale în vederea stimulării motivaţiei faţă de procesul de învăţare al elevilor.

În anul şcolar 2019-2020, 8 cadre didactice ( 4 profesori pentru învăţământul primar şi 4 profesori pentru cel gimnazial) se vor perfecţiona prin cursurile de formare: ,, Designing Inclusive Educational Environments - ERASMUS+ SE.1.DEIE” ( Europass Teacher Academy, Florenţa, Italia) şi ,, Vitamin C boosts education!– coaching, the non-formal education method to bring out the best from your learners” (Dominou Association, Larnaca, Cipru).

Participanţii la mobilităţi vor fi aleşi din rândul profesorilor care funcţionează în Şcoala Gimnazială Nr. 6din Suceava, care lucrează cu elevii de la ciclul  primar şi cel gimnazial, pe diferite discipline şcolare.

Astfel, în urma participării la cele două cursuri de formare, cadrele didactice vor putea:

  • să identifice barierele, din calea participării şi a învăţării din şcoală şi a resurselor pentru sprijinirea elevilor cu dificultăţi de învăţare;
  • să elaboreze priorităţile de dezvoltare şi intervenţiile de planificare pentru sprijinirea diversităţii;
  • să dezvolte activităţi de instruire, folosind tehnici şi instrumente prin predarea experimentală pentru propriul context didactic, pentru a îmbunătăţi rezultatele elevilor;
  • să aplice coaching-ului  ca metodă în diferite situaţii şcolare pentru a îmbunătăţi motivaţia şi rezultatele elevilor;
  • să-şi îmbunătăţească capacitatea de a proiecta şi gestiona proiecte de parteneriat internaţional.

 

Acest proiect va avea un impact deosebit asupra imaginii şcolii în comunitate, determinând crearea unor reţele de colaborare cu alte şcoli din zonă, din ţară şi din Europa.

Proiectul  va oferi o dimensiune europeană şcolii prin cunoştinţele, abilităţile şi aptitudinile necesare integrării în societate a grupului ţintă, astfel încât diversitatea şi specificitatea sistemului de învăţământ din celelalte ţări care participă la formare să devină o sursă de stimulare reciprocă.

Se va urmări realizarea unei implementări de calitate a proiectului, evidentiându-se  astfel perspectivele europene ale Şcolii Gimnaziale Nr. 6 Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus Plus la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava.
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus Plus la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei