Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2016 - Anul XXI, nr. 73 (6186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mesajul Societăţii Culturale Ştefan cel Mare – Bucovina pentru românii de peste Prut

Duminică, 27 martie a.c., la împlinirea a exact 98 de ani de la hotărârea istorică a adunării naţionale, Sfatul Ţării, constituit în scopul unirii Basarabiei cu patria mamă, au avut la Chişinău două evenimente de importanţă deosebită pentru istoria românilor basarabeni, dar şi a noastră în general. A avut loc adunarea de constituire a unui nou organism de largă rezonanţă naţională, cu acelaşi nume, compus din 101 membri din întregul teritoriu al republicii, cu scopul declarat de refacere a unităţii neamului românesc în anul 2018, la împlinirea centenarului de la acest moment de importanţă crucială pentru noi. Totodată, în piaţa centrală s-a desfăşurat o mare adunare naţională de susţinere a acestui deziderat esenţial, cu participare din întregul teritoriu al actualei Republici Moldova.

Societatea Culturală Ştefan cel Mare - Bucovina, prin preşedintele său fondator, dr. Mugur Andronic, a trimis unuia dintre principalii organizatori,

scriitorul Nicolae Dabija, redactorul-şef al prestigioasei reviste de la Chişinău „Literatura şi Arta”, următorul mesaj spre lecturare în plenul celor două manifestări: 

 

Mesaj

Către participanţii la adunarea de constituire a Sfatului Ţării2

 

Iubiţi fraţi conaţionali ai limbii române,

Sunteţi pe deplin conştienţi că faceţi istorie. În spatele Dumneavoastră stau peste 2.500 de ani de istorie scrisă a pământului nostru daco-roman şi românesc. Stau acum peste 18.000.000 de suflete de peste Prut care sunt alături de voi.

Şi deşi forţele antiunioniste fac tot posibilul în continuare să oprească – dacă se poate – istoria, fiecare clipă, în care se naşte un român basarabean, în care un copil se maturizează şi învaţă istorie, înclină balanţa şi mai mult spre idealul nostru dintotdeauna spre Sfânta Libertate şi Unire a întregului neam românesc.

Ar trebui şi rusofonii, şi filoputiniştii să înţeleagă că drumul spre o viaţă mai bună a lor şi a copiilor lor se va face numai prin Unire şi integrarea europeană. Şi aici trebuie să activaţi mai mult ca niciodată, în a lămuri – prin tinerii dumneavoastră voluntari, şi nu numai – prin viu grai, ţăranul şi omul simplu de la ţară, încă victimă a otrăvurilor ideologice sovietice, cetăţeni în mare parte încă departe de mijloacele de informare obiective.  

La acest ceas Sfânt neamului nostru, Societatea Culturală Ştefan cel Mare din Bucovina, primul ONG creat în judeţul Suceava, de tip „Pro Basarabia şi Bucovina”, are onoarea să Vă adreseze un cald salut frăţesc şi urări de mult succes în nobila operă de reconstrucţie naţională la care sunteţi chemaţi să o faceţi. Urmaţi-vă destinul!

 

27 martie 2016, Suceava

Doamne ajută!

Preşedinte,

Prof. dr. Mugur Andronic

Laureat al Academiei Române

Decorat al Preşedinţiei României cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesajul Societăţii Culturale Ştefan cel Mare – Bucovina pentru românii de peste Prut.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mesajul Societăţii Culturale Ştefan cel Mare – Bucovina pentru românii de peste Prut1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura însiropată Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...Avem nevoie de:1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri... Citeşte