Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2016 - Anul XXI, nr. 19 (6132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, beneficiar al unui proiect de mobilitate prin Programul Erasmus+

În urma concursului de selecţie organizat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) în cadrul Apelului general şi naţional la propuneri de proiecte 2015, proiectul depus de Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc cu titlul „Calitate, inovaţie şi egalitate de şanse pentru o şcoală de succes” a fost aprobat cu numărul de referinţă 2015-1-RO01-KA101-014267. Proiectul, în valoare de 19.145 de euro, va fi finanţat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 – în domeniul educaţiei şcolare, proiecte de mobilitate, domeniul Formare Profesională şi se va derula până la 31 august 2016.

Scopul proiectului este de a răspunde nevoii de a asigura un învăţământ de calitate, centrat pe dezvoltarea competenţelor cheie ale elevilor pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, prin îmbunătăţirea nivelului de calificare a personalului didactic şi a actului educaţional din şcoală.

Obiectivul general al proiectului este să provoace schimbări conceptuale şi practice în procesul educativ din instituţia noastră.
În urma procesului de selecţie, opt cadre didactice vor participa la cursuri de formare în trei fluxuri, astfel:

Fluxul 1: trei cadre didactice din învăţământul preşcolar şi primar - o educatoare şi două învăţătoare - au fost selectate pentru a participa la cursul de formare ”Teaching creativity, inspired by Edward de Bono”, oferit de Organizatia ”Skupina Primera” din Ljubljana, Slovenia. Cursul oferă posibilitatea de a învăţa metode didactice creative, de a depăşi barierele tradiţionale, atât la nivelul elevului, cât şi al cadrului didactic, de a le cultiva elevilor gândirea critică şi autonomă.

Fluxul 2: trei cadre didactice - directorul unităţii, un membru al Consiliului de administraţie şi coordonatorul CEAC - au fost selectate pentru a participa la cursul ”School leadership”, oferit de organizaţia ”Merganser Consulting LTD”, Bath, Marea Britanie. Acest curs propune soluţii viabile în rezolvarea situaţiilor concrete cu care ne confruntăm la nivel de management, oferind oportunitatea comparării sistemelor de management din diferite ţări europene.

Fluxul 3: două cadre didactice - psihologul şcolar şi profesorul cu funcţia de consilier educativ - au fost selectate pentru a participa la cursul de formare ”Addressing diversity and equality in classroom”, oferit de organizaţia ”Amber Initiatives”, Plymouth, Marea Britanie. Cursul oferă posibilitatea de a învăţa de la şcolile europene cum pot fi integraţi elevii cu cerinţe educaţionale speciale, de a înţelege diversitatea şi particularităţile elevilor cu dificultăţi de învăţare şi ale celor capabili de performanţă, de a realiza planuri de prevenire a părăsirii timpurii a şcolii.

Competenţele dezvoltate participanţilor la cursuri vor fi valorizate la nivelul proceselor şi activităţilor din instituţia noastră, în vederea schimbării din perspectiva individuală în perspectiva instituţională, vor duce la un grad sporit de transfer a bunelor practici. Prin activităţile derulate se vor produce schimbări conceptuale şi practice în procesul educativ, în conformitate cu cerinţele educaţionale actuale centrate pe elev, cu accent pe metode noi, interactive, promovând dreptul fiecărui individ la educaţie.

Cadrele didactice participante la cursuri îşi vor completa dosarele personale cu CV de tip Europass, îmbogăţite cu noile abilităţi şi competenţe dobândite şi dovedite prin certificatele de Mobilitate Europass emise de organizatorii de formare, care să le favorizeze în viitor participarea la competiţii profesionale pentru ridicarea standardelor de calitate în educaţie.

Şcoala în ansamblul ei va beneficia de creşterea competitivităţii, a atractivităţii şi a dimensiunii sale europene, devenind capabilă să ofere programe de învăţare care să răspundă atât nevoilor individuale ale elevilor, cât şi nevoilor comunităţii.

Pentru mai multe informaţii despre activităţile proiectului, accesaţi site-ul http://www.erasmus2015-2016.sc2gvoevidca.ro.

 

Echipa de proiect:
prof. Lăcrămioara Băcanu – coordonator
prof. Anca Georgeta Tudose
prof. Oltea Nistor
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, beneficiar al unui proiect de mobilitate prin Programul Erasmus+.
 Vizualizări articol: 2454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, beneficiar al unui proiect de mobilitate prin Programul Erasmus+5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluţe cu sos picant în stil italian Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italian (polpetti) reuşesc fără probleme chiar şi începătorilor în arta culinară, sunt economice şi pot reprezenta... Citeşte