Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Simpozion „Altfel de poveşti”

La Şcoala Gimnazială „Iustin Pîrvu”, Poiana Teiului, judeţul Neamţ, a avut loc sâmbătă, 21 februarie 2015, cea de-a treia ediţie a simpozionului “Altfel de poveşti”, organizat de învăţătoarele Valeria Doboş, Mariana Deleanu, Florenţa Baltag şi educatoarea Eugenia Rusu, cu sprijinul directorului şcolii, Ciprian Ciubotă, şi directorului adjunct, Maria Doroftei.

Invitatul special al simpozionului a fost inspectorul pentru învăţământ special Ionela Meda Ştirbu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Au fost prezente cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, precum şi din comunele învecinate localităţii Poiana Teiului: Hangu, Ceahlău, Farcaşa şi Grinţieş, iar lucrările înscrise au fost în număr de 220. Participanţii direcţi au avut posibilitatea de a-şi împărtăşi rezultatele obţinute în diverse cazuri în urma aplicării unei poveşti terapeutice unor elevi cu diferite probleme emoţionale sau comportamentale. Astfel s-a dovedit faptul că o poveste bine aleasă poate influenţa un copil astfel încât acesta să-şi schimbe comportamentul în direcţia dorită.

Povestea terapeutică este un mijloc excelent de a ne adresa copilului fie pentru a transmite anumite modele comportamentale şi valori morale, fie pentru a înlătura anumite comportamente indezirabile. Povestea terapeutică nu îl critică, etichetează, somează pe copil spre schimbare, ci favorizează identificarea copilului cu anumite personaje şi implicit transpunerea soluţiei din poveste în situaţia sa. Povestea este un altfel de limbaj.

Simpozionul şi-a propus să reunească în paginile unei cărţi electronice cele mai valoroase „altfel de poveşti”, în scopul utilizării lor de către toţi doritorii de remediere emoţională în rândul copiilor cu probleme de acest fel. El s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar din ţară, psihologilor, copiilor de la toate nivelurile de învăţământ şi s-a desfăşurat pe 2 secţiuni:

- concurs pentru copii- desen/pictură realizat(ă) în concordanţă cu tematica simpozionului. Aceştia au redat, prin desenul/pictura lor un personaj de poveste care i-a impresionat cel mai mult sau un personaj imaginar (care îl reprezintă, cu care se aseamănă).

- pentru cadre didactice şi psihologi: o poveste creată în scop terapeutic însoţită de mesajul pe care îl transmite, precum şi o scurtă descriere a comportamentelor care s-au dorit a fi corectate cu ajutorul acesteia.

Prin acest proiect s-a încercat revitalizarea interesului cadrelor didactice şi al elevilor în a contribui la dezvoltarea lor personală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion „Altfel de poveşti”.
 Vizualizări articol: 2389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simpozion „Altfel de poveşti”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte