Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2011 - Anul XVI, nr. 41 (4639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Entuziasmul şi voinţa copiilor – temelia continuităţii

 

Ediţia a IV-a a „Programului Naţional Extraşcolar SERBĂRILE ZĂPEZII”, pliată autonom pe un brand tradiţional de manifestare al Serbărilor Zăpezii câmpulungene a reunit participanţii localnici alături de cei din judeţele Botoşani şi Iaşi. Evenimentul, cu o constantă organizare, în 2011 a avut suportul de conţinut exclusiv pe baza implicării copiilor şi cadrelor didactice prin activităţile motrice de timp liber desfăşurate în spiritul sportului pentru toţi. Din cauza factorilor climaterici şi resursa fondului de premiere, acţiunea a fost avansată cu o săptămână faţă de perioada programată a vacanţei intersemestriale.

Activitatea a beneficiat de susţinerea conducerii instituţiei iniţiatoare Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava, prin doamna director prof. Venera Mariana Rusu şi a celei promotoare, Şcoala Gen. „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, prin doamna director prof. Elena Catargiu. Aportul autorităţii acestora s-a concretizat în asigurarea condiţiilor optime pentru implicarea eficientă a cadrelor didactice responsabile cu organizarea evenimentului. Parteneri organizatori au fost Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, A.S.Ş. „RARĂU” şi Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Resortul dinamic al pregătirii şi desfăşurării acţiunii l-a reprezentat eficienta colaborare dintre responsabila de catedră pe municipiu, prof. Nicoleta Dumitrescu şi formatorul judeţean sportul pentru toţi, iniţiator-coordonatorul programului, prof. Cătălina Loghin. Împreună au reuşit să-i mobilizeze pe profesorii voluntari şi cei delegaţi într-o echipă de lucru operativă. Cu toţii au depus mare efort de energie şi timp personal, cu mult suflet implicându-se pentru a crea şi întreţine emulaţia şi starea de bine printre copii. Numărul de elevi participanţi: 205 (aparţinând ciclurilor de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal), cadre didactice implicate: 21, voluntari: 3.

Cu prezenţă de spirit pusă la încercare de schimbările bruşte ale vremii, profesorii au dat dovadă de măiestrie în alegerea celor mai potrivite mijloace de educaţie, jocurile de mişcare, pentru a-i armoniza într-un întreg de acţiune, distracţie şi bună dispoziţie pe toţi elevii din cele trei nivele de învăţământ.

Cu un moment oficial de deschidere pe mijlocul pârtiei, activitatea a demarat întrecerile. Presimţind parcă gerul cu dinţi de soare al zilei de duminică, copiii nu s-au dat plecaţi din atmosfera creată de ei înşişi. Au alternat reprizele jocurilor cu încălzirea lângă focul sobei, savurând ceaiuri energizante şi plăcintele care le-au menţinut puterile necesare pentru a rezista până seara. Sponsorizarea generoasă a venit din partea domnului consilier Mircea Giosan – patronul Pensiunii Bucovina, constant susţinător al activităţilor extraşcolare locale, judeţene şi naţionale.

Întunericul le-a fost părtaş momentului solemn prin care au dat de veste urbei câmpulungene împlinirea şi continuitatea Serbărilor Zăpezii 2011. Cu emoţie şi încântare au „construit” pe toată pârtia cifrele anului de ediţie. Apoi, cu ajutorul profesorilor i-au aprins în crescendo făcliile ce-au dăruit o frumoasă imagine rezultantă a strădaniei lor. Pe ritmuri de cadril purtătorii de făclii au defilat bucuroşi până la baza pârtiei. Vântul nefavorabil nu i-a împiedicat să marcheze şi focul de tabără însă, fără încălcarea normelor de siguranţă şi protecţie a mediului. Făcliile s-au reunit într-un rug al prieteniei spontan amenajat, în jurul lui crescând dansul şi cântecul.

Datorită densităţii jocurilor, a numărului de repetări, copiii au avut prilejul de a se afirma şi câştiga multe locuri întâi. Au concurat în echipe şi pe perechi, fete şi băieţi deopotrivă solicitând variante suplimentare de întrecere. Şi-au susţinut propria delegaţie dar au fost generoşi cu prietenii de joacă apreciindu-le cu fairplay fiecare reuşită. Plăcerea copiilor a fost întregită şi răsplătită prin acordarea premiilor din partea DJST, AJSPT şi ASŞ „RARĂU Suceava.

Ca un corolar al eforturilor private, mulţumirile trebuie aduse gazdei principale, SC Cabana „Schiorului” Istrati care a pus la dispoziţie resurse necesare desfăşurării activităţii precum şi voluntarului Cătălin Sandu, un „veteran” susţinător al activităţilor extraşcolare locale. Sprijinul şi implicarea domnului primar Gabriel Constantin Şerban a făcut posibilă aprinderea făcliilor vestitoare ale noii ediţii ale Serbărilor Zăpezii.

A fost o activitate de tip loisir concentrată, dinamică şi variată. Entuziasmul, competiţia şi socializarea s-au manifestat pe tot parcursul acţiunii. Zile primăvăratice le-au încadrat pe cele ale evenimentului cu zăpadă dăruită şi cu reprize viscolite cât să le favorizeze copiilor desfăşurarea jocurilor sportiv-recreative.

Momentul de încheiere a acţiunii a fost emoţionant, copiii şi profesorii au ţinut să-şi exprime părerile, aprecierile, speranţele de reunită participare la viitoarea ediţie 2012 dar, mai ales, pentru imediata apropiere a „Serbărilor Mărţişorului--Echinocţiul Primăverii” din 19-21 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Entuziasmul şi voinţa copiilor – temelia continuităţii.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Entuziasmul şi voinţa copiilor – temelia continuităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei