Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2010 - Anul XV, nr. 292 (4583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zi mare pentru şcoala „Traian Popovici” Colacu

13 noiembrie 2010, poate pentru cei superstiţioşi zi cu ghinion, însă nu şi pentru noi, toată suflarea de la Şcoala „Traian Popovici” Colacu, zi importantă şi plină de activităţi cultural-educative dedicate celei de-a treia aniversari. În octombrie 2008 ne-am sărbătorit pentru prima datǎ şcoala, marcând împlinirea a 85 ani de la înfiinţarea ei şi dând şcolii numele de „Traian Popovici” pentru a-l omagia pe cel care a fost o mare personalitate a satului Colacu, primar destoinic de la începutul secolului al XX-lea, personalitate care şi-a adus în cea mai mare măsura aportul la dezvoltarea şcolii noastre. De atunci am hotărât să sărbătorim Ziua Şcolii, zi ce reprezintă pentru fiecare dintre noi, învăţăcel sau dascăl, un eveniment de marcǎ, trezindu-ne deopotrivă bucurie şi tristeţe, voioşie şi nostalgie.

S-au desfăşurat atunci activităţi pentru a mulţumi fiecare elev, activităţi la care au participat şi elevi din clasele I-VIII de la Şcoala nr. 3 Botuş şi de la Şcoala „D. Gusti” Fundu Moldovei. Învăţăceii au fost invitaţi să participe la concursuri pe teme diferite: concurs de colaje realizate din materiale refolosibile, întreceri sportive, concurs de creaţie artistică şi de cultură generală, prezentare de proiecte pe tema Satul secolului XXI –tărâm al copilăriei mele. Elevii ţi-au arătat talentul lor înnăscut şi la concursul de dans, dar şi la cel de realizare de obiecte eco, desfăşurat sub genericul Natura creează, noi învăţăm de la ea. Prichindeii de la grădiniţă şi cei din clasele primare au dat dovadă de mare inventivitate şi dibăcie şi au defilat în faţa publicului îmbrăcaţi în costume realizate din pungi de plastic, hârtie, capace de la sticle.

Munca copiilor a fost răsplătită pe deplin, aceştia au primit diplome şi mici premii, iar ziua s-a încheiat cu o activitate distractivă pentru elevi şi cu un bal specific zonei bucovinene pentru părinţi.

Activităţile au fost coordonate de cadre didactice din şcoală: consilier educativ, prof. Ionela Ştefaroi, profesor coordonator, Minodora Iacoban, prof. Lăcrămioara Mircea, înv. Ţăran Monica, înv. Vasile Mândrilă şi educ. Brânduşa Mândrilă.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă de tranziţie, în care educaţia este lăsată pe ultimul loc, rămânem la ideea că şcoala este locul în care, copil fiind, dobândim cunoştinţe, un modus vivendi care îşi va pune mai mult sau mai puţin amprenta pe toatǎ viaţa şi activitatea noastră ulterioarǎ, locul unde învăţam sǎ ÎNVǍŢǍM, sǎ trăim şi sǎ iubim, sǎ-i iubim pe cei ce ne sunt mentori, pe înaintaşi, cultura şi progresul.

Profesor Ionela ŞTEFAROI

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi mare pentru şcoala „Traian Popovici” Colacu.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zi mare pentru şcoala „Traian Popovici” Colacu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei