Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

,,Let`s Do It, Romania!’’ - Un pas spre un cartier mai curat!

Dacă în urmă cu câţiva ani noţiunea de mediu înconjurător reprezenta un punct de interes doar pentru iubitorii de natură, astăzi realitatea este cu totul alta. Mediul înconjurător ne preocupă pe toţi pentru că depindem de el în tot ce facem. Viaţa, activităţile zilnice şi sănătatea sunt influenţate direct de calitatea mediului înconjurător. Degradarea lui este consecinţa acţiunilor noastre care au dus la poluarea aerului, solului şi apei, la diminuarea resurselor naturale, la distrugerea habitatului natural pentru multe animale şi păsări, la apariţia efectului de seră. Suntem însă conştienţi că stă în puterea noastră să remediem aceste neajunsuri înainte de a fi prea târziu, iar şcoala este locul în care educaţia pentru mediu poate să înceapă.

    La Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin” din Suceava a început de mult. Proiecte precum ,,Eco-Şcoala’’, ,,Să învăţăm despre pădure’’, ,,Patrula Eco’’, ,,Bune practici în educaţia pentru mediu’’, ,,Creează-ţi mediul!’’, ,,Plant a tree for peace!’’ se desfăşoară de mulţi ani, toate având ca scop parcurgerea unor paşi spre formarea viitorilor cetăţeni responsabili şi conştienţi de rolul pe care îl au în păstrarea mediului înconjurător curat.

,,Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus <Stop!> şi şi-au curăţat ţara de pet-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din România? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândrim din ziua următoare că avem o ţară curată, că am scris istorie, că am acţionat împreună măcar pentru o zi!’’ – aceasta a fost ideea iniţiatorilor proiectului.

   Ne-am alăturat şi noi, 66 de elevi , patru părinţi şi şase cadre didactice de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin” Suceava. Amcolectat 40 de saci mari cu gunoaie din cartierul  Burdujeni şi pe drumul Suceava - Botoşani.

Drumul este lung, dar începutul a fost făcut. Programele ne-au demonstrat că aspectul practic pe care trebuie să îl aibă educaţia din ţara noastră se realizează doar prin participarea directă şi implicarea elevilor într-o activitate cu finalitate clară.

Lucrul cel mai important pe care l-au înţeles elevii noştri este că nu sunt necesare eforturi supraomeneşti pentru a schimba ceva şi că vârsta nu contează când vine vorba de protejarea mediului înconjurător.

Prof. Ignătescu Valerica

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Let`s Do It, Romania!’’ - Un pas spre un cartier mai curat!.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Let`s Do It, Romania!’’ - Un pas spre un cartier mai curat!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei